SUMRAK FAVORITA U MELBURNU! Evo šta Novaka RAZLIKUJE od "stare garde" šampiona!

Autor:

Sport

15.01.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser u drugom kolu Australijan opena igra protiv Alekseja Popirina.

SUMRAK FAVORITA U MELBURNU! Evo šta Novaka RAZLIKUJE od "stare garde" šampiona!

Foto: www.profimedia.rs

Već tokom prvog kola na Australijan openu dogodilo se nekoliko iznenađenja, istina manje nego prethodnih godina, ali je čak tri grend slem šampiona spakovalo kofere i otišlo kući!

Poslednji u nizu je legendarni Endi Marej, dvostruki prvak Vimbldona i uzastopni osvajač Olimpijskih igara 2012. i 2016. godine, u Londonu i Riju. Britanca je eliminisao Argentinac Tomas Martin Ečeveri, preslišavši u bukvalnom smislu te reči sa ubedljivih 3:0 (6:4, 6:2, 6:2) trostrukog grend slem šampiona.

Samo dan ranije učešće je završio i prvak US Opena iz 2014. godine - Marin Čilić. Hrvata je, takođe, na startu takmičenja zaustavio Fabijan Marozan iz Mađarske, ali je nekadašnji osvajač pehara na Flešingu uspeo da "otkine" set 67. teniseru ATP liste.

Foto: AP Photo

Stan Vavrinka je kao i Marej završio učešće u Melburnu 

Maraton nije preživeo ni Stan Vavrinka, Švajcarac koji je osvojio pehar u Melburnu 2014. godine, naleteo je već u prvoj rundi na naugodnog Adrijana Manarina i izgubio u pet setova 2:3 (4:6, 6:3, 7:5, 3:6, 0:6). Posle tri sata i 35 minuta igre, Vavrinka se pozdravio sa publikom i vratio se kući.

Ako se zna da zbog povrede na Australijan openu ne učestvuje Rafael Nadal, dok se odavno penzionisao Švajcarac Rodžer Federer, gledajući bivše Grend slem šampiona iz stare garde, jedno je prisutan Novak Đoković.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading