VELIKA TUGA! Preminula LEGENDA svetskog tenisa!

Autor:

Sport

11.02.2024

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitava sportska javnost ostala je ožalošćena.

VELIKA TUGA! Preminula LEGENDA svetskog tenisa!

Foto: printscreen/x.com

Američki teniser i ikona sporta, Leni Simpson, preminuo je u 76. godini života. Simpson je ostavio neizbrisiv trag u svetu tenisa, a njegova karijera obilovala je izuzetnim dostignućima i značajnim momentima.

Još kao mladi teniser je pokazao veliki talenat braneći boje univerziteta Istočni Tenesi. Tokom svog vremena na ETSU-u, stigao je do polufinala NCAA turnira, ostavljajući iza sebe nezaboravne trenutke i utiske.

 

 

Umesto da se pridruži ATP turu, Simpson je odlučio da svoje veštine pokaže u "World Team Tennis-u", gde je postao legendarni član Detroit Davsa. Njegov izbor je bio neobičan, ali je ostavio dubok pečat u istoriji ovog sporta.

Simpson je takođe bio jedan od prvih tenisera tamne puti, a njegov aktivizam ga je učinio istinskom ikonom. Zbog svoje posvećenosti i doprinosa, 2014. godine je zasluženo uvršten u Kuću slavnih tenisera afro-američkog porekla.

Ipak, nije samo po aktivizmu Simpson ostavio dubok trag u teniskom svetu. On je bio najmlađi teniser koji je nastupio na državnom prvenstvu SAD, iz kog se kasnije razvio US Open, čime je zauvek upisao svoje ime u istoriju ovog prestižnog takmičenja.


Nakon što je završio svoju izuzetnu tenisku karijeru, Simpson se posvetio humanitarnom radu, pokazujući da je njegova veličina bila mnogo više od sportskih terena. Njegov doprinos van terena ostaje neizbrisiv deo njegovog nasleđa.

Njegovo nasleđe, što sa terena, što van njega, će živeti kroz generacije ljubitelja tenisa i svih onih koji su bili inspirisani njegovim životom i dostignućima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading