SLAVNI TENISER OTKRIO! Evo šta VEZUJE Novaka i Džordana! Samo su ONI to mogli!

Autor:

Sport

07.02.2024

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije štedeo komplimente na račun srpskog asa.

SLAVNI TENISER OTKRIO! Evo šta VEZUJE Novaka i Džordana! Samo su ONI to mogli!

Foto: Tanjug/AP

Proslavljeni francuski teniser Rišar Gaske izneo je niz pohvala na račun srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Trenutno 131. igrač ATP liste, kome je najveći uspeh u karijeri sedmo mesto na svetskom poretku (2007. godine) pričao je o dugovečnosti rekordera po broju Grend slem titula i uporedio ga sa najboljim košarkašem svih vremena - Majklom Džordanom.

Ovom prilikom je Gaske naglasio da je samo legendarni košarkaš Čikaga, baš kao i Novak, u tim godinama i dalje igrao na vrhunskom nivou.

 

 

Francuz napominje da je normalno da sa 37-38 godina nisi dobar kao sa 25, ali primeri Nolet i "letećeg Majkla" su izuzeci.

- Čovek mora da postane manje dobar, osim u slučaju Đokovića, koji osvaja Grend slemove sa skoro 37 godina. Da li smo to ikada doživeli u sportu, osim možda Majkla Džordana? Mesi igra u Majamiju, ostali u Saudijskoj Arabiji, a on je svetski broj 1! Ne mogu da objasnim zašto je takav momak toliko jak u tim godinama - kaže Gaske.

Podsetimo, Francuz je na prvom Grend slemu u sezoni ispao već na startu Australijan opena od drugog tenisera sveta Karlosa Alkaraza. Španac je bio ubedljiv i rezultatom 3:0 (po setovima 7:6 (7:5), 6:1, 6:2) prošao u narednu rundu, ali je eliminisan u četvrtfinalu od Nemca Aleksandera Zvereva.

Titulu u Melburnu, ujedno prvi Grend slem pehar u karijeri, osvojio je Janik Siner pobedom nad Rusom Danilom Medvedevim posle preokreta 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading