SVE JE IZAŠLO NA VIDELO! Saudijci RAZOTKRIVENI! Evo šta je bio PLAN dovođenja Novaka i ELITE!

Autor:

Sport

07.02.2024

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniseri učestvovaće na egzibicionom turniru u Rijadu.

SVE JE IZAŠLO NA VIDELO! Saudijci RAZOTKRIVENI! Evo šta je bio PLAN dovođenja Novaka i ELITE!

Foto: www.profimedia.rs

Kao grom iz vedra neba osvanula je nedavno informacija da će Rijad ugostiti najbolje svetske tenisere na "Šest kraljeva slemova" u Saudijskoj Arabiji.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković učestvovaće sa još petoricom vodećih asova "belog sporta", a u arapskoj prestonici osim Srbina pojaviće se: Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner, kao grend slem šampioni, kao i Holger Rune. Pobedniku će pripasti 6.000.000 evra, dok samo učešće na turniru donosi sigurnih 1.500.000 evropskih novčanica.

Prema prisanju britanskog "Telegrafa", Saudijci su smislili način da zaobiđu ATP pravilo, prema kojem je vrhunskim teniserima zabranjeno da igraju na nezvaničnim turnirima koji traju tri ili više uzastopnih dana. Zbog toga će turnir u oktobru biti "podeljen" tako da teniseri igraju dva dana, pa da jedan dan dobiju slobodno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

"Šeici" su prvobitno želeli da turnir bude odigran u februaru, ali je na kraju ipak odlučeno da bude od 14. oktobra. Podsećamo, ATP zabranjuje igračima unutar "Top 30" da igraju na egzbicionim turnirima istovremeno kada su i masters 1000 ili ATP 500 događaji. U nedelji od 14. oktobra biće organizovana samo dva turnira u tenisu, i to oba u seriji ATP 200, što je najniža kategorija u tom rangu.

- Cilj Saudijaca je samo jedan - da organizuju velike događaje u Rijadu - pišu engleski mediji.

ATP u svom kalendaru takmičenja za oktobar ima zakazane:  masters u Šangaju (2. oktobar - 13. oktobar), pa tri turnira iz najniže, serije 250 - Almati u Kazahstanu (14. oktobar - 20. oktobar), Stokholm u Švedskoj (14. oktobar - 20. okrobar) i Evropski open u Antverpu (14. oktobar - 20. oktobar), potom dva nadmetanja iz serije 500, Beč (21. oktobar - 27. oktobar) i Bazel (21. oktobar - 27. oktobar), a onda još jedan masters i to u Parizu (20. oktobar - 3. novembar). 

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Na pitanje o povratku u Saudijsku Arabiju , svojevremeno je Novak Đoković izjavio:

- Uzbuđen sam zbog ponovnog dolaska u Rijad i nastupa pred mojim saudijskim navijačima - rekao je Nole.

"Kralj šljake" Rafael Nadal koji ne igra više od godinu dana je takođe neskriveno oduševljen zbog turnira šestorice kraljeva.

- Nakon što su to već neki drugi teniseri uradili, i ja se veoma radujem što ću prvi put nastupiti u Rijadu - istakao je Rafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading