DAVNO, DAVNO BILO JE! Evo ŠTA se sve DESILO od kada Novak, Nadal ili Federer NISU IGRALI U FINALU AUSTRALIJE! Da li je OVO kraj dominacije?!

Autor:

Sport

26.01.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva statistika pokazuje koliku dominaciju je imala sveta trojka tenisa.

DAVNO, DAVNO BILO JE! Evo ŠTA se sve DESILO od kada Novak, Nadal ili Federer NISU IGRALI U FINALU AUSTRALIJE! Da li je OVO kraj dominacije?!

Foto: Tanjug/AP

Đoković, Nadal i Federer

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u svoje 11. finale Australijan opena, pošto ga je u polufinalu savladao Italijan Janik Siner rezultatom 1:3 (po setovima 1:6, 2:6, 7:6 (8:6). 3:6), posle tri i po časa igre. 

Porazom Novaka postalo je jasno da se desilo nešto što nismo imali prilike da vidimo jako dugo - tačno 19 godina! Naime, ovo će biti prvi put posle skoro dve decenije da neko od nedodirljive teniske trojke, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala ili Rodžera Federera neće istrčati na teren "Rod Lejver" arene u finalu. 

Davno je bila 2005 kada su Marat Safin i Lejton Hjuit odigrali poslednji meč turnira u Australiji, na koji nije bio "pozvan" niko od pomenute trojice. Odmah sledeće sezone, počela je era Rodžera Federera na koju su su nadovezali Srbin i Španac. 

Republika

Foto: printscreen/twitter.com

Lejton Hjuit i Marat Safin

 

Zanimljiva objava na društvenim mrežama otkriva koliko je davno bio ovaj meč .

Naime, Ajfon, Jutjub i Tviter uopšte nisu postojali kada su Safin i Hjuit ukrstili rekete! 

Zanimljivo je i to da je Karlos Alkaraz, projektovani finalista ovogodišnjeg izdanja Grend slem turnira, imao tek godinu i po dana davne 2005. godine

Novak i Nadal tada nisu imali nijedan Grend slem. Koliko je davno to bilo govori činjenica da Srbin  sada ima 24, a Rafa 22 velika turnira. 

 

 

Takođe, Džordž W. Buš je tek započinjao svoj drugi mandat, što je veoma zanimljv način da se dočara prolaženje vremena. 

Svakako, teško da će ovakva tročlana dominacija ikada biti uspostavljena u bilo kom sportu, možda su jedino Ronaldo i Mesi vrsta fudbalskog ekvivalenta.

Ovogodišnje finale biće između već pomeutog Janika Sinera, i Danila Medvedeva, koji je epskim preokretom izbacio Aleksandra Zvereva sa 3:2 u setovima (5:7, 3:6, 7:6 (4), 7:6 (3), 6:3.) 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading