SVI PROTIV NOVAKA: Alkaraz, Siner, Medvedev i Rune napadaju Đokovića, a Nadal razmišlja da li da im se priključi!

Autor: P. Z.

Sport

06.02.2024

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna stvar se događa u "belom sportu".

SVI PROTIV NOVAKA: Alkaraz, Siner, Medvedev i Rune napadaju Đokovića, a Nadal razmišlja da li da im se priključi!

Foto: www.profimedia.rs

Potvrđeno je! Krajem teniske sezone će po prvi put u Saudijskoj Arabiji biti održan "Slem šest kraljeva".

Na pomenutom turniru učestvovaće pet grend slem šampiona i jedan od koga se očekuje da u narednom periodu uđe u odabrano društvo.

Naravno, prva zvezda turnira biće rekorder po broju grend slem titula Novak Đoković, a rivali će mu biti Španci Rafael Nadal i Karlos Alkaraz, Rus Danil Medvedev, Italijan Janik Siner i Danac Holger Rune.

Za sada je poznato da će se turnir igrati u Rijadu, u oktobru, ali tačan datum i format takmičenja još nisu potvrđeni.

Inače, pomenuta šestorka za sada zbirno ima 50 osvojenih grend slem titula (od čega je Noletovih 24), ali s obzirom na to da će se pre "Slema šest kraljeva" igrati Rolan Garos, Vimbldon i US Open, šansa da ostanu na tom broju je minimalna. Reklo bi se čak da bi bilo veliko iznenađenje da ne dođu do maksimalnih 53.

Ipak, prema poslednjim informacijama koje donose Španci, za razliku od ostale petorice, Nadal i dalje nije potvrdio svoje učešće, što bi moglo značajno da smanji ukupan broj grend slem titula (za 22).

Saudijci ne kriju ambicije da njihova zemlja postane centar svetskog sporta. Već su uvezli brojne fudbalske zvezde, vrhunski golf se odomaćio kod njih, a sledeća želja je "beli sport".

Još se lome koplja da li će WTA prihvatiti poziv da domaćin ovogodišnjeg završnog Mastersa bude Rijad, a od jesenas se Nekst Gen, turnir za najbolje tenisere do 21 godine, održava u Džedi.

Pregovara se da od 2025. jedan od mastersa 1.000 održava u Rijadu, mada još nije jasno da li će zameniti neki od postojećih ili će biti dodat kao deseti turnir ove kategorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading