KAKO JE PROPAO BEKEROV ŽIVOT POSLE NOVAKA: Stigli ga dugovi, TRUNUO u zatvoru, a evo gde je SAD!

Autor:

Sport

06.02.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kockanje, dugovi i raskošan način života doveli su ga do propasti.

KAKO JE PROPAO BEKEROV ŽIVOT POSLE NOVAKA: Stigli ga dugovi, TRUNUO u zatvoru, a evo gde je SAD!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Boris Beker

Boris Beker: Pad teniskog genija u finansijski sunovrat

Boris Beker, nekadašnji broj 1 teniser sveta, prošao je kroz dramatičnu životnu priču koja ga je odvela iz sveta sportskih uspeha u finansijski sunovrat. Nemački teniski čudo-klinac postao je poznat kao plejboj, trošeći oko 100 miliona funti na raskošan način života sve dok ga dugovi nisu sustigli.

Trijumfi na Vimbldonu i slava

Beker je postao najmlađi pobednik muškog singla na Vimbldonu 1985. godine, osvojivši titulu sa samo 17 godina. Tokom svoje karijere, osvojio je ukupno šest Grend slem titula, od kojih su dve bile na Vimbldonu, 1986. i 1989. godine. Smatran je jednim od najvećih tenisera svih vremena i bio je uvršten na listu 40 najvećih tenisera časopisa Tenis povodom njihovog 40. jubileja 2006. godine.

Pad i borba sa finansijskim problemima

Republika

Foto: Tanjug/AP

Boris Beker


Međutim, nakon završetka teniske karijere, Beker se suočio sa brojnim problemima, uključujući i finansijske poteškoće. Nakon bankrota, suočio se sa optužbama za skrivanje 2,5 miliona funti vrednih sredstava. Ovo ga je dovelo do sudskog procesa i, na kraju, do zatvora.

Borisova borba u zatvoru i nakon puštanja

Nakon osam meseci provedenih u zatvoru, Boris je pušten iz zatvora i deportovan u Nemačku. Izrazio je zahvalnost svojim pratiocima na društvenim mrežama i poželeo im zdravu, mirnu i uspešnu 2023. godinu. Istakao je da je izašao jači i da mu je mentalno zdravlje bolje nego ikad.

Životni izazovi i pad

Bekerov život nakon teniske karijere obilovao je izazovima, uključujući dva neuspela braka i dete iz vanbračne veze, što je uticalo kako na njegovo bogatstvo tako i na ličnu sreću. Uprkos tome, Beker je nastavio trošiti novac neumereno, što je na kraju dovelo do njegovog finansijskog sloma.

Teniska karijera

Danas je objavio da više nije trener Holgera Runea, sedmog tenisera sveta.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading