KATASTROFA SRBIJE U DEJVIS KUPU: Poraz i ELIMINACIJA!

Autor:

Sport

03.02.2024

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vikend za zaborav.

KATASTROFA SRBIJE U DEJVIS KUPU: Poraz i ELIMINACIJA!

Foto: Starsport

Dejvis kup reprezentacija Srbije eliminisana je od Slovačke od borbi za popunu svetske grupe.

Posle poraza u prvom danu u dva singla, sada je istu sudbinu doživeo i dubl, koji u sastavu Kecmanović/Ćaćić nije uspeo da savlada slovački dubl.

Slovaci su bili bolji sa 7:6, 6:3 i tako su obezbedili opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa za ovu sezonu.

 

 

Težak poraz je doživeo Miomir Kecmanović na startu Dejvis kupa protiv Lukaša Klajna, ali još teži je stigao nakon toga. Dušan Lajović je izgubio od 122. tenisera sveta - Aleksa Molčana sa 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 0:6. Neobjašnjivo je šta se danas dogodilo našim teniserima koji kao da su omađijani, pošto su obojica u jednom mahu samo "nestali" sa terena. Lajović je imao set prednosti, kontrolisao dešavanja, ali onda je usledio šok.

Slovak je nanizao tri gema u drugom setu, Srbin je pokušao da se otrgne, međutim nije uspeo. Ostavljene su nade da će se razbuditi u poslednjem setu, međutim, tada je usledio pravi šamar, pošto je 53. teniser sveta bez dobijenog gema završio treći set.

Nakon poraza našeg dubla, Slovačka  se plasirala u grupnu fazu, koja je na programu u septembru, dok će Srbija u istom terminu igrati meč za ostanak u svetskoj grupi Dejvis kupa.

Ovaj vikend je definitivno bio za zaborav, a ostaje nam i pitanje da li će ovako nešto biti realnost jednog dana kada u penziju ode najbolji teniser svih vremena Novak Đoković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading