NOVAK SE POVUKAO! Posle izgubljene titule na Australijan openu, Đoković doneo šokantnu odluku! Noletovi navijači u suzama!

Autor: P. Z.

Sport

30.01.2024

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniski fanovi ne mogu da poveruju u ove vesti.

NOVAK SE POVUKAO! Posle izgubljene titule na Australijan openu, Đoković doneo šokantnu odluku! Noletovi navijači u suzama!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković 2024. godinu nije započeo na način na koji je navikao fanove, pošto mu je ovog puta iz ruku izmakla titula na Australijan openu.

Ipak, to nije najveći šok za njegove navijače koji im je priredio na početku godine, pošto je sada odlučio i da se povuče sa ATP turnira u Dubaiju!

Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, ta odluka je veoma rastužila najvernije pristalice prvog reketa sveta.

Turnir u Dubaiju je Noletu jedan od omiljenih na Turu, pošto ga je u dosadašnjem delu karijere igrao čak 14 puta, a u pet navrata je dolazio i do pehara.

Prošle sezone, Đoković je u Dubaiju stigao do polufinala, pa će ove godine zbog neigranja izgubiti 180 bodova na ATP listi.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Na taj način, Novaku i dalje neće biti ugrožena prva pozicija, ali će se smanjiti razlika u odnosu na drugoplasiranog Karlosa Alkaraza. Inače, Španac takođe neće igrati u Dubaiju, ali pošto nije igrao ni prošle sezone, njegov bodovni saldo ostaće isti.

Sa druge strane, treći reket sveta Danil Medvedev učestvovaće na turniru u Dubaiju, ali neće osvojiti nijedan novi poen, pošto brani titulu, pa može samo da izgubi neki ili da ostane na nuli.

Kompletan spisak učesnika na turniru u Dubaiju, koji se igra od 26. februara do 3. marta, možete pogledati u sledećoj objavi sa Tvitera.

Što se Novaka tiče, on bi na teren trebalo da se vrati u martu, kada su na programu masters turniri u Indijan Velsu i Majamiju, na kojima prošle godine nije učestvovao, pa potencijalno može da zaradi 2.000 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading