NOLE JE ČOVEK, NIJE VEŠ-MAŠINA: Ne možeš uvek da ga programiraš na 60 stepeni i računaš da će da opere

Autor:

Sport

27.01.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković je odigrao protiv Sinera najgori grend slem meč u životu, imao je crn dan, ali to ne znači da neće raditi perfektno sledeći put, poručio je teniski vuk Nikola Pilić.

NOLE JE ČOVEK, NIJE VEŠ-MAŠINA: Ne možeš uvek da ga programiraš na 60 stepeni i računaš da će da opere

Foto: Profimedia, shutterstock

Novak Đoković je čovek od krvi i mesa, pa su i porazi kao od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena (6:1, 6:2, 6:7, 6:3) normalna stvar, smatra njegov nekadašnji trener Nikola Pilić. Teniski vuk je u razgovoru za Republiku slikovito dočarao šta se desilo u Melburnu, pa je Nole izgubio meč.

- Nije Novak veš-mašina, on je čovek. Ne možeš uvek da ga programiraš kao uređaj na 60 stepeni i računaš da će da opere. Odigrao je najgori grend slem meč u životu, imao je crn dan, ali i to se događa. To ne znači da neće raditi perfektno sledeći put - rekao je Pilić i potvrdio da nema mesta panici.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Pilić

On je uveren da će Đoković imati još mnogo sunčanih dana u karijeri. Ujedno, podsetio je da je Đoković najavio da će mu u 2024. prioritet biti grend slemovi, a da će ostale "manje" turnire ređe igrati. Takođe, Novak će pokušati da osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Osim protivnika, prepreka mu mogu biti njegove godine i činjenica da je mnogo stariji od većine protivnika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković u Melburnu


- Novaku je 2023. bila verovatno najbolja godina u karijeri, morao je uslediti mali pad. Sada, kada uzme pauzu i odmori se, mogao bi biti spreman za velika dela. Ne smemo zaboraviti da će na Rolan Garosu napuniti 37 godina. Ne može uvek da igra kao da ima 27 godina, da žari i pali, ali može da se nosi s decom - zaključio je Pilić za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading