PRED FINALE AUSTRALIJAN OPENA! Otkriveno za koga će Đoković NAVIJATI! Siner ili Medvedev - EVO ko mu je DRAŽI!

Autor:

Sport

27.01.2024

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč se igra u nedelju od 9 časova i 30 minuta na "Rod Lejver" areni.

PRED FINALE AUSTRALIJAN OPENA! Otkriveno za koga će Đoković NAVIJATI! Siner ili Medvedev - EVO ko mu je DRAŽI!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće biti u prilici da brani titulu na Australijan openu, osvojenu prošle sezone protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Njega je na dominantan način zaustavio Janik Siner rezultatom 3:1, kome je to bio treći trijumf nad Srbinom za manje od godinu dana.

Tako će se u borbi za prvi trofej u Melburnu sastati mladi Italijan, u svom prvom Grend slem finalu i Danil Medvedev koji je spektakularnim preokretom savladao s 3:2 Nemca Aleksandera Zvereva.

Foto: Tanjug/AP

Novaku neće odgovarati ako Medvedev podigne pehar

Rusu će to biti treće finale na Australijan openu, pošto je gubio 2021. i 2022. godine upravo od Novaka i Španca Rafaela Nadala. Ujedno, Medvedev će četvrti put igrati za pehar turnira "velike četvorke".

Posebno je zanimljivo videti za koga će Nole navijati u nedeljnom meču, budući da mu od toga zavisi razlika na konkurenciju.

Ukoliko Danil US Openu pridoda i trofej iz Melburna, napredovaće na ATP listi i od ponedeljka će biti drugi. U tom slučaju imao bi 9.465 bodova, odnosno, samo 390 manje od prvoplasiranog Đokovića, koji je izgubio 1.200 poena, jer nije uspeo da odbrani trofej.

Nasuprot Rusu, Janik Siner sigurno ostaje četvrti bez obzira ako pobedi ili izgubi. Zbog toga će Srbin svim srcem biti uz Italijana, iako ga je zaustavio na putu ka rekordnom 11. trofeju na "omiljenom" Grend slemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading