NOVAK SE JAVI! Đoković na Bogojavljenje POČISTIO Ečeverija za OSMINU finala u Melburnu!

Autor:

Sport

19.01.2024

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as u jubilarnom 100. meču na Australijan openu ubedljivo pobedio Argentinca.

NOVAK SE JAVI! Đoković na Bogojavljenje POČISTIO Ečeverija za OSMINU finala u Melburnu!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je savladao Tomasa Martina Ečeverija iz Argentine rezultatom 3:0 (6:3, 6:3, 7:6 (7:2).

Za razliku od prethodnih izdanja protiv Hrvata Prižmića i Australijanca Popirina, u kojima je izgubio po set, prvi reket sveta je izgledao daleko sigurnije u duelu sa Argentincem i došao do 92. trijumfa u Melburnu u jubilarnom 100. meču na “omiljenom turniru”.

Samo jedan brejk u prvom setu bio je dovoljan Đokoviću da slomi otpor žilavog Ečeverija, koji je načinio u šestom gemu, a potom rutinski sačuvao svoj servis i uvodni period rešio ubedljivo u svoju korist rezultatom 6:3.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Gde je stao u prvom, Nole je nastavio i u drugom setu, samo što je do novog brejka došao mnogo brže. Već u trećem gemu Srbin je iznenadio “gaučosa” i poveo sa 2:1. Pokušao je Ečeveri da vrati izgubljeno, nekoliko puta zapretio, ali bezuspešno, pošto je Đoković u devetom gemu još jednom oduzeo servis rivalu i istim skorom kao u uvodnom periodu, udvostručio vođstvo u setovima – 6:3.

Najveća borba vodila se u trećem periodu. Iako je imao dva seta zaostatka, Ečeveri se nije predavao, igrao je "muški" i parirao Novaku do taj-brejka, pošto je Đoković već na startu napravio dva mini-brejka za nedostižnih 3:0, što se ispostavilo ključnim, pa je do kraja sigurno odservirao i prošao u 4. kolo Australijan opena.

Foto: www.profimedia.rs

Tomas Martin Ečeveri

Rival Noletu u osmini finala biće bolji iz duela Amerikanca Bena Šeltona i Francuza Adrijana Manarina.

NOVAK ĐOKOVIĆ - TOMAS MARTIN EČEVERI 3:0

(6:3, 6:3, 7:6 (7:2))

TOK MEČA

TREĆI SET

TAJ BREJK

7-2 As za kraj i pobedu Đokovića od 3:0!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

6-2 Desetim asom Novak dolazi do četiri meč lopte!

5-2 Smanjuje Tomas Martin, ali daleko je od preokreta.

5-1 Još jedan mini brejk za Đokovića koji grabi ka pobedi!

4-1 Odličan servis Novaka za povećanje vođstva.

3-1 Vratio je jedan mini brejk Ečeveri.

3-0 Oba mini-brejka napravio je Đoković i sada ima ozbiljnu prednost, koju nadamo se neće ispustiti.

1-0 Posle duge razmene udaraca, Novak ipak osvaja prvi poen u taj-brejku na svoj servis. Sada će Argentinac servirati dva puta.

Foto: www.profimedia.rs

 

6-6 Gledaćemo taj-brejk u trećem setu!

6-5 Lagano Đoković hita ka pobedi, igra Novaka podseća na to kako treba da izgleda prvi reket sveta na terenu.

5-5 Nije još kraj, Tomas Ečeveri je ponovo izjednačio.

5-4 Novak konstantno vodi u ovom meču, nije u trećem setu imao brejk priliku, ali možda je deseti gem konačno prilika za to. Taman da se reši ovaj duel.

4-4 Nastavlja se maraton u trećem setu, nikako da se Nole odlepi brejkom!

4-3 Namučio je Ečeveri pošteno Novaka u ovom gemu, ali se Đoković servis vinerom ipak odbranio, mada je Tomas prišao na 40:30.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

3-3 Još jedan gem za Argentinca, koji se ne predaje.

3-2 Sa "nulom" Đoković osvaja treći gem u možda i poslednjem setu ovog duela.

2-2 Stiže do izjednačenja Tomas Martin Ečeveri.

2-1 Vodi Novak, ništa ne prepušta slučaju srpski as, iako ima dva seta viška. Samouvereno i sa mnogo motivacije dolazi do trećeg gema u ovom setu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

1-1 Izjednačava Ečeveri rezultat, ne predaje se Argentinac.

1-0 Veoma ubedljivo deluje Đoković u ovom meču, za razliku od prethodna dva protiv Hrvata Prižmića i Australijanca Popirina.

Novak otvara treći set servisom.

DRUGI SET

 

 

6-3 Sa tri vezane brejk i set lopte, Novak je stigao do vođstva od 2:0 u setovima. Blistava igra najboljeg tenisera svih vremena!!! 

5-3 Novim, 20. vinerom, Đoković dolazi na samo gem od osvajanja i drugog seta, koji bi ga približio plasmanu u osminu finala.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

4-3 Smanjuje Tomas Martin Ečeveri, Argentinac se nada preokretu, ali teško protiv ovakvog Novaka.

4-2 Sjajna igra Đokovića na mreži prilikom svog drugog servisa. Nasmejan je i Ivanišević u Novakovom boksu, s kojim je Nole imao komunikaciju kod ovog poena. Ono što je važnije da je brejk potvrđen, posle sat i 10 minuta igre.

3-2 Sada Ečeveri deluje mnogo sigurnije, odličan gem za njega koji dobija s nulom.

I u ovom meču, kao i protiv Australijanca Alekseja Popirina, Novak ima problem s virusom, koji ga prati već nekoliko dana.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

3-1 Ne zaustavlja se Đoković, iako je Ečeveri zapretio prišavši na 40:30, ali ništa više od toga, šestim asom Novak potvrđuje brejk i gazi ka osmini finala.

 

2-1 Ma, takoooooooooo je Noleeeeeeee!!!! Sjajnim ritern-vinerom Đoković dolazi do novog brejka, prvog u drugom setu i ponovo stiže do prednosti!

Foto: www.profimedia.rs

 

1-1 Servis vinerom Novak prelako dolazi do izjednačenja, u gemu kome se nije ni "oznojio".

0-1 Bez izgubljenog poena Argentinac stiže do prvog gema na početku drugog seta.

Počinje drugi set.

PRVI SET

 

 

6-3 Posle 40:0, Đoković ubedljivo stiže do prvog seta protiv Tomasa Ečeverija.

5-3 Odbranio se Ečeveri iako je mirisalo na novi prejk i kraj uvodnog perioda. Ipak, Nole servira za osvajanje istog.

5-2 Overava Novak brejk i sada je na gem od osvajanja prvog seta!

 

 

4-2 BREJK! Bravooooooooo Noleee!!!! Stigao je Đoković u šestom gemu do izjednačenja (30:30), ali je forhendom Argentinac stekao prednost u narednom poenu. Ipak, kada je trebalo da poentira, poslao je lopticu u mrežu za "đus", a potom i prvom duplom greškom omogućio Novaku prvu brejk priliku!

Foto: www.profimedia.rs

 

Ečeveri je zatim odlično odservirao za još jedan egal (40:40). Usledio je dug poen, posle kojeg je Srbin dobio drugu šansu da oduzme servis rivalu i uspeo je u tome!

3-2 Servis vinerom Nole dolazi do trećeg gema u meču.

2-2 Ne odustaje Ečeveri, uzvraća na isti način, asovima, za novo izjednačenje.

 

 

2-1 Fenomenalni igra Novak na početku meču, dva smeča, pa as, treći od starta i sigurno osvajanje drugog gema.

1-1 Sjajnim drop-šotom Tomas Ečeveri je uspeo da odbrani svoj servis. Prišao je Đoković na 30:40, ali je Argentinac izveo odličan udarac i izjednačio rezultat.

Cela Srbija željno čeka Novakovu 25. Grend slem titulu, još četiri meča dele ga do toga!

 

 

1-0 Odličan početak za Đokovića! Uz dosta sreće u drugom poenu, Nole je prebacio lopticu zahvaljujući mrežici i poveo s 30:0, a onda odservirao dva asa i poveo!

Počeo je susret!

Novak Đoković otvara meč svojim servisom.

PRE DUELA

9.15 - Đokovića su i ovog puta navijači s tribina "Rod Lejver arene" dočekali ovacijama. Pogledajte kako je to izgledalo:

9.12 - Srbin i Argentinac se zagrevaju za meč.

 

 

9.04 - Nole i Tomas izlaze na teren Centralnog stadiona u Melburnu. 

 

 

8.52 - Uskoro počinje okršaj na "Rod Lejver areni".

8.43 - Novak Đoković je trebalo pred meč sa Ečeverijem da odradi trening na terenu broj 16, međutim, iako su se njegovi fanovi okupili u velikom broju, Srbin je odlučio da izađe na "Rod Lejver arenu" i radi iza "zatvorenih vrata.

UVOD

Najbolji svetski teniser nastavlja put ka rekordnom 25. Grend slem trofeju, a 11. peharu na omiljenom turniru u Melburnu.

U oba prethodna meča, Novak Đoković je izgubio po set, ali je rutinski prošao dalje i opravdao epitet favorita u duelima protiv Dina Prižmića iz Hrvatske u prvoj rundi i domaćeg takmičara Alekseja Popirina iz Australije, slavivši rezultatima 3:1.

Sada je pred Noletom rival kojeg je savladao oba puta u isto toliko međusobnih okršaja. Zanimljivo, oba su bila prošle godine, najpre na Mastersu u Rimu, u meču drugog kola s 2:0 (7:6, 6:2), dok je posle majskog duela bio još ubedljiviji u istom kolu Mastersa u Parizu (6:3, 6:2).

8.00 - Dobro jutro i dobrodošli na lajv blog posvećen meču 3. kola Australijan opena između Novaka Đokovića i Tomasa Martina Ečeverija.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading