NOLE SKENIRAO ARGENTINCA! Evo šta kaže o narednom RIVALU i zašto ga VEŽE ljubav prema jednom DRVETU!

Autor:

Sport

17.01.2024

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket sveta eliminisao Australijanca Alekseja Popirina.

NOLE SKENIRAO ARGENTINCA! Evo šta kaže o narednom RIVALU i zašto ga VEŽE ljubav prema jednom DRVETU!

Foto: Tanjug/AP

Prošao je težak put Novak Đoković do plasmana u 3. kolo Australijan opena, ali je na kraju izbacio ljubimca domaće publike Alekseja Popirina rezultatom 3:1.

Sledeći rival najboljeg tenisera u istoriji biće "gaučos" Tomas Martin Ečeveri, koji je s ubedljivih 3:0 (po setovima 6:4, 6:4, 6:4) eliminisao Gaela Monfisa iz Francuske.

Srpski as je o narednom protivniku iz Argentine izneo samo reči hvale.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Nisam video kako je igrao, ali je dobio dva meča protiv Monfisa i Mareja. Rezultati su impresivni, igra verovatno tenis života na betonu. Na terenu će biti težak protivnik, obojica želimo da pobedimo. Njegov nivo na betonu je napredovao, moram da budem spreman za to - istakao je Novak.

Osvrnuo se potom o poseban odnos sa jednim drvetom u Melburnu.

- Tačno je. Ima jedno drvo sa kojim imam posebnu vezu poslednjih 15 godina. Melburn ima tako sjajan park u centru grada, ali to specifično drvo, ne mogu da kažem koje je. Pokušavam da ga čuvam samo za sebe. Povezao sam se sa njim, volim njegov koren i stablo i sve. To je sve, imam konekciju sa njim - rekao je Đoković.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading