FANTASTIČNA VEST ZA ĐOKOVIĆA: Grend slem finalista iz njegovog dela žreba ne ide u drugo kolo!

Autor: P. Z.

Sport

13.01.2024

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato kada na teren izlazi Miomir Kecmanović.

FANTASTIČNA VEST ZA ĐOKOVIĆA: Grend slem finalista iz njegovog dela žreba ne ide u drugo kolo!

Foto: Tanjug/AP

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković sprema se da krene u pohod na 11. titulu na Australijan openu, što bi mu ujedno bio i 25. grend slem pehar u karijeri.

Poslednjeg dana uoči početka turnira u Melburnu, Nole je odradio trening sa neočekivanim sparing partnerom, a zatim je održao konferenciju za medije, na kojoj je govorio o raznim temama, od deportacije, preko stanja povrede, do promena u svom timu.

Novak Đoković takmičenje u Melburnu započinje u nedelju duelom protiv Hrvata Dina Prižmića, a taj meč bi trebalo da počne u devet sati po srednjeevropskom vremenu.

Organizatori Australijan opena su sada odredili i program drugog dana takmičenja, a od srpskih predstavnika igraće samo Miomir Kecmanović. On će u ponedeljak igrati protiv Japanca Josukea Vatanakija, a njihov meč će biti četvrti na terenu 14, što znači da neće početi pre 10 časova po našem vremenu.

Derbi dana svakako igraju Stefanos Cicipas i Mateo Beretini. Oni će na Rod Lejver areni igrati od četiri sata iza ponoći. Biće to duel dvojice grend slem finalista, a pobednik tog meča bi u četvrtfinalu mogao da bude rival Novaku Đokoviću.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je prošle godine pobedio Cicipasa u finalu Australijan opena

Do četvrtfinala se očekuje da Noletovi protivnici budu Aleksej Popirin, pa Endi Marej, Gael Monfis ili Tomas Martin Ečeveri, a na kraju Ben Šelton, Adrijan Manarino ili Sten Vavrinka.

U četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Stefanosom Cicipasom, Mateom Beretinijem ili Tejlorom Fricom, dok se očekuje da mu u polufinalu rival bude Janik Siner, Andrej Rubljov ili Aleks de Minor. Na kraju, u velikom finalu bi Nole mogao da se sastane sa Karlosom Alkarazom, Danilom Medvedevim, Aleksanderom Zverevim ili Holgerom Runeom.

Australijan open počinje u nedelju i traje do 28. januara, a titulu brani Novak Đoković, koji je do pehara stizao na svoja poslednja četiri učešća u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading