NEVEROVATNA ODLUKA: Đoković ŠOKIRAO navijače pred sam početak Australijan opena!

Autor: P. Z.

Sport

13.01.2024

05:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak iznenadio sve ljubitelje tenisa.

NEVEROVATNA ODLUKA: Đoković ŠOKIRAO navijače pred sam početak Australijan opena!

Foto: Tanjug/AP

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković sprema se da krene u pohod na 11. titulu na Australijan openu, što bi mu ujedno bio i 25. grend slem pehar u karijeri.

Poslednjeg dana uoči početka turnira u Melburnu, Nole je odradio trening sa neočekivanim sparing partnerom, pošto je za rivala odabrao domaćeg tenisera Dejna Svinija, trenutno 257. igrača planete. Taj Novakov odabir je iznenadio sve ljubitelje "belog sporta".

Zanimljivo je da, izgleda, Đoković više veruje u ovog 22-godišnjaka nego australijska teniska federacija, koja Sviniju nije dala specijalnu pozivnicu za učešće na prvom ovogodišnjem grend slemu, već je on svoje mesto u glavnom žrebu izborio preko kvalifikacija.

Inače, Đoković i Svini se nalaze u istom delu žreba, pa bi mogli u Melburnu ponovo da ukrste rekete u četvrtfinalu. Naravno, da bi se to dogodilo, Australijanac mora da napravi nekoliko iznenađenja, pošto u prvom kolu igra protiv 22. nosioca Fransiska Serundola, a zatim bi do četvrtfinala, ukoliko ne bude iznenađenja, rivali trebalo da mu budu još Marin Čilić, Tejlor Fric i Stefanos Cicipas.

Sa druge strane, Nole takmičenje u Melburnu započinje u nedelju duelom protiv Hrvata Dina Prižmića, a do četvrtfinala se očekuje da mu protivnici budu Aleksej Popirin, pa Endi Marej, Gael Monfis ili Tomas Martin Ečeveri, a na kraju Ben Šelton, Adrijan Manarino ili Sten Vavrinka.

Australijan open počinje u nedelju i traje do 28. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading