NOVAK OTVORIO DUŠU: Podsetio se DEPORTACIJE iz Australije, pa otkrio kakvo je stanje sa POVREDOM ruke!

Autor: P. Z.

Sport

13.01.2024

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole istakao da ga ne brinu drugi teniseri, te da je sam sebi najveći protivnik.

NOVAK OTVORIO DUŠU: Podsetio se DEPORTACIJE iz Australije, pa otkrio kakvo je stanje sa POVREDOM ruke!

Foto: Printscreen/Twitter

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković sprema se da krene u pohod na 11. titulu na Australijan openu, što bi mu ujedno bio i 25. grend slem pehar u karijeri.

Poslednjeg dana uoči početka turnira u Melburnu, Nole je odradio trening sa neočekivanim sparing partnerom.

Posle tog treninga, Novak je održao konferenciju za medije, koju ste uživo mogli da pratite na portalu Republika.rs.

Tok konferencije za medije

Upitan je o mladoj nadi srpskog tenisa Hamadu Međedoviću, koji je u Melburnu ispao u kvalifikacijama.

- Hamad je igrao protiv momka koji je bio talentovan, igrao je u Arabiji sa njim. Šteta. Očekivanja su velika, od javnosti, od njega samog, od javnosti. Pokazao je da ide uzlaznom putanjom, samo je pitanje vremena kako će probiti u Top 100. ŠTo puno pomaže i psihički i ovako na turu gledano. On je jedan od igrača koji poseduje neverovatnu snagu, servisu, forhendu. Razbija tu lopticu, ali mora da napreduje u kretnji i fizički. Izdržljivost, prvi korak, balans. Viktor to vrlo dobro zna, kao i njegov otac, ja sam tu uvek za njega, kao i za Olgu, oni to svi znaju, koji god je potreban savet. Svaki dan na Junajted kupu moji fizio i kiropraktičar su radili sa njima. Uvek gledam da budem na raspolaganju kako mi vreme dozvoljava, ali jedno veliko "ali", mora da zapne i da preuzme odgovornost za odluke da bi došao do vrha. Znamd da želi i da može.

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković i Hamad Međedović

Nije moglo da prođe bez pitanja o deportovanju iz Australije pre dve godine.

- Nisam bio tamo (hotel gde su ga zatvorili). Kada sam se vraćao u Melburn, došao sam na terminal gde sam bio pre dve godine. Video sam celu onu putanju koju sam tada prošao i taj imigracioni deo, čak i prepoznao čoveka koji je bio tu. Nije bio loš osećaj, prevrnuo mi se čovek. Nisam bio do hotela, razmisliću. Ne što imam strah, ali možda budem otišao. Ne znam da li je više iko tamo. Čovek sa 15 godina došao, ostao devet godina tamo, ali sada živi u Minesoti. Osećam neku povezanost sa njim. Razumem da je većina puštena iz tog hotela. Ako je nešto pozitivno izašlo, to je što sam privukao dosta medijske pažnje. On je rekao da je zahvalan.

Republika

Foto: Facebook/Printscreen

Mesto gde je Novak bio zatvoren

Naredno pitanje se odnosilo na Čarlija Gomeza.

- Čarli je sada u ulozi tim menadžera. To je promena. I dalje učestvuje u ulozi trenera asistenta treneru Goranu. Dosta dobro obavlja tu ulogu iako nema puno iskustva. Brzo uči i neko je kome mogu da verujem, ko mi je prijatelj. Odličan je u timu sa Markom Madenom koji je moj menadžer. Lektra, ona se priključila takođe menadžmentu, biće još ljudi u širem timu, neće biti svi tu, ali na GS gledamo da budemo u punom sastavu zbog zahtevnosti oko brenda i moje karijere.

Upitan je zatim i za svoje ciljeve.

- Nije tajna da izgovorim svoje ciljeve, da hoću da osvojim sve turnire na kojim igram. Mnoge sezone koje sam igrao sam pobeđivao i u Australiji. Nadam se da ću biti spreman da budem makar blizu nivoa kao prošle godine. Hajde da vidimo kako će to izgledati, imamo Olimpijske igre ove sezone, moram razmišljati jedno po jedno kako bude dolazilo.

Otkrio je Đoković i kakvo je stanje sa zglobom.

- Zglob je dobro. Imao sam veoma težak meč sa De Minorom. Treninzi idu dobro, sve izgleda dobro, pa ćemo videti. De Minor je došao do Top 10, velika priča za njega. Nije to veliko iznenađenje za mene, on je jedan od najbržih ako ne najbrži teniser na turu. Jednako dobar u ofanzivi i defanzivi, Lejton Hjuit mu je mentor i pomaže mu dosta u ovom procesu. Znam da su očekivanja velika kada se igra kući, a i velika je šansa da ode daleko. U odličnoj je formi.

Dobio je Nole pitanje i o Keju Nišikoriju.

- Nadam se da će proći bez povreda u nastavku, da vidimo Keija više na turu. On je jedan od najuspešnijih tenisera u poslednjoj dekadi. Bio je prisutan u vrhu, fantastična karijera. Nadam se da želi da uradi još više, ali povrede su njegov najveći kamen spoticana. Igrali smo nekoliko veoma bitnih i velikih mečeva, pobedio me je na US Openu, mislim da je to bilo 2014. godine. Vreme leto. Bitan je igrač za tenis, nadam se da će se vratiti. Sjajan igrač za gledanje, bekhend, njegov rad nogu, nadam se povratku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kej Nišikori i Novak Đoković

Otkrio je gde pronalazi mir.

- Nisam sujeveran, ali volim da posećujem mesta koja mi donose sreću. Na primer botaničku baštu, prelepo mesto, tu nađem mir, stojim pored drveta, penjem se na drvo... Volim da hodam po plaži, tamo je možda malo tiše, jer tokom Grend slema imate dosta izazova, dosta aktivnosti i kada nemate mečeve. Dobro je imati mesto gde možete da povratite snagu, da se izolujete. Kada sam u Njujorku, odsedam u Nju Džerziju kod prijatelja gde je mirno. Grend slemovi su drugačiji turniri nego svi ostali na turu.

Progovorio je o novom rasporedu, odnosno danu više u programu.

- To su sada momenti kada mečevi počinju u nedelju. Neki mečevi će biti "sklonjeni", bolji će raspored biti, jer je uvek gužva. Neki mečevi će završiti na vreme, videćemo kako će to raditi.

Na startu je upitan ko mu je najveća pretnja.

- Ja! Prvo ja, a onda svi ostali. Mnogi ovde pokazuju želju da osvoje GS. Neki idu malo više napred od drugih, ali je žreb ogroman, znamo šta znači GS. Uzbuđujuće je biće deo svega ovoga.

Konferencija konačno počinje.

6.40 - Konferencija za sada kasni, ali bi trebalo uskoro da počne.

6.20 - Dobro došli na Republikin lajv blog konferencije za medije Novaka Đokovića u Melburnu.

Uvod

Novak Đoković takmičenje u Melburnu započinje u nedelju duelom protiv Hrvata Dina Prižmića, a do četvrtfinala se očekuje da mu protivnici budu Aleksej Popirin, pa Endi Marej, Gael Monfis ili Tomas Martin Ečeveri, a na kraju Ben Šelton, Adrijan Manarino ili Sten Vavrinka.

U četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Stefanosom Cicipasom ili Tejlorom Fricom, dok se očekuje da mu u polufinalu rival bude Janik Siner, Andrej Rubljov ili Aleks de Minor. Na kraju, u velikom finalu bi Nole mogao da se sastane sa Karlosom Alkarazom, Danilom Medvedevim, Aleksanderom Zverevim ili Holgerom Runeom.

Australijan open počinje u nedelju i traje do 28. januara, a titulu brani Novak Đoković, koji je do pehara stizao na svoja poslednja četiri učešća u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading