SVIMA JASNO STAVIO DO ZNANJA: Alkaraz želi da odmeri snage sa Novakom u velikom finalu!

Autor: P. Z.

Sport

13.01.2024

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac se nada megdanu sa Đokovićem u konačnom obračunu na Australijan openu.

SVIMA JASNO STAVIO DO ZNANJA: Alkaraz želi da odmeri snage sa Novakom u velikom finalu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Španski teniser Karlos Alkaraz biće drugi nosilac na ovogodišnjem Australijan openu, dok je mesto prvog kosturaša, naravno, pripalo Novaku Đokoviću.

Aktuelni šampion Vimbldona odgovarao je na pitanja novinara uoči početka prvog grend slem turnira u sezoni, a jedno se odnosilo na Noleta, odnosno da li mu je to što je Srbin maltene nepobediv u Melburnu dodatna motivacija.

- Da, to je velika motivacija za mene. Uvek želim da igram protiv najboljih, da vidim koji je moj nivo. To je dobar test. Igrati protiv njega na turniru na kom je gotovo nepobeđen... Nadam se da ćemo igrati u finalu. Ali, kada znam tu statistiku, to je velika motivacija zasigurno - odgovorio je Alkaraz.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Objasnio je potom i zašto nije učestvovao ni na jednom pripremnom turniru.

Kasno smo završili sezonu. Bio sam na odmoru, da odmorim um i telo takođe. Pričao sam sa timom da je potrebno četiri, pet nedelja predsezone da se spremimo. Nismo imali vremena. Nisam imao vremena da igram turnir pre AO. Došao sam direktno ovde. Mislim da sam spreman da odradim dobar posao ovde.

U Melburnu sa Karlitosom neće biti njegov trener Huan Karlos Ferero.

Teško je ne biti sa njim. Putuje na gotovo sve turnire, mislim da je propustio jedan ili dva prošle godine. Biće teško bez njega - podvukao je Alkaraz.

Australijan open počinje u nedelju i traje do 28. januara, a titulu brani Novak Đoković, koji je do pehara stizao na svoja poslednja četiri učešća u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading