KATASTROFA ZA SRBE: Užasna vest stiže iz Australije!

Autor: P. Z.

Sport

11.01.2024

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamad i Olga se nisu lepo proveli u Melburnu.

KATASTROFA ZA SRBE: Užasna vest stiže iz Australije!

Foto: Tanjug/AP

Hamad Međedović i Olga Danilović

Srpski predstavnici u Melburnu nisu imali dobar dan, pošto su svi koji su učestvovali poraženi u drugom kolu kvalifikacija za Australijan open.

Prvi na teren izašao je Hamad Međedović, koji je bio apsolutni favorit protiv Abedalaha Šelbaje iz Jordana, ali tu ulogu nije opravdao.

Srpski as je posle preokreta poražen rezultatom 2:1 (6:7, 7:6, 6:2), nakon dva sata i 42 minuta igre.

Republika

Foto: Starsport

Hamad Međedović

U uvodnom setu su viđena dva brejka, pošto su po jedan napravila oba tenisera, pa je on rešen u taj-brejku, koji je Hamadu pripao sa 7:2. Međedović je potom i u drugom setu prvi oduzeo servis protivniku, ali tu prednost nije uspeo da sačuva, pa je i taj deo igre došao do taj-brejka, u kom je slavio Jordanac sa 7:5. Drama je potpuno izostala u trećem setu, u kom je Šelbaj poveo sa 5:0, a Međedović je do kraja uspeo samo da ublaži poraz.

Šelbaja će se za mesto u glavnom žrebu boriti sa domaćim igračem Omarom Jasikom, koji je sa 2:1 (7:5, 4:6, 6:2) pobedio Amerikanca Zakarija Svajdu.

Poput Međedovića, posle preokreta je ispala i Olga Danilović, koja je takođe bila favoritkinja.

Srpkinja je poražena od Zejnep Sonmez iz Turske rezultatom 2:1 (4:6, 6:1, 6:1), posle jednog sata i 56 minuta igre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Olga Danilović

Prvi set obeležio je veliki broj brejkova, čak pet, ali je jedan više napravila Danilovićeva, što joj je donelo vošstvo u meču. Ipak, u drugom i trećem setu je Turkinja dominirala, napravivši ukupno pet brejkova, a ne dozvolivši Olgi nijednom da joj oduzme servis.

Zejnep će u poslednjem kolu kvalifikacija ukrstiti rekete sa Lulu Sun iz Švajcarske, koja je bila bolja od Korejke Su Jeong Jang sa 2:1 (6:1, 1:6, 6:4).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading