PROCURILA NOVAKOVA FOTKA IZ DAVNINA: Klinac sa naočarima za vid! Da li biste ga prepoznali? (FOTO)

Autor: P. Z.

Sport

10.01.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković je nekada izgledao dosta drugačije.

PROCURILA NOVAKOVA FOTKA IZ DAVNINA: Klinac sa naočarima za vid! Da li biste ga prepoznali? (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković postao je najveći svih vremena koji se bavio "belim sportom", što je malo ko mogao da očekuje na početku njegove karijere.

Verovali su teniski stručnjaci u Srbiji i svetu da će Nole biti veliki šampion, ali najbolji ikada, to bi već bila baš hrabra procena.

Novak je još u tinejdžerskim danima počeo proboj ka vrhu svetskog tenisa, a sada se pojavila jedna zanimljiva fotografija iz tog vremena.

Naime, tada 19-godišnji Nole je u novembru 2006. potpisivao jedan sponzorski ugovor, a sa tog događaja internetom kruže slike i mnogi se pitaju "Da li je moguće da je to najveći teniser u istoriji?".

Đoković je tada nosio naočare i bio je potpuno golobradi mladić.

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković

Sada, više od 17 godina kasnije, Novak juri 25. grend slem titulu (već je i sa 24 rekorder), a 11. na Australijan openu, koji počinje 14. januara.

Takođe, osim po grend slem trofejima, Đoković je vlasnik i mnogih drugih rekorda, a najznačajniji je broj nedelja na vrhu ATP liste. Srpski as trenutno provodi svoju 409. nedelju na čelu, a drugi na toj listi je Rodžer Federer sa 310, što znači da Noletu fali još samo pet da bi imao pune dve godine više od Švajcarca na tronu.

Naravno, Nole je rekorder i po Masters titulama, kojih ima 40, a najbolji ikada je i na Završnim turnirima, koje je osvajao sedam puta.

Što se ukupnog broja velikih turnira tiče, Novak je apsolutni rekorder sa 71 peharom, dok su daleko iza njega Rafael Nadal (59) i Rodžer Federer (54).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading