SRBI POČELI TAKMIČENJE U MELBURNU: Dve pobede i poraz na startu Australijan opena!

Autor: P. Z.

Sport

10.01.2024

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Natalija nije mogla da savlada Džoint.

SRBI POČELI TAKMIČENJE U MELBURNU: Dve pobede i poraz na startu Australijan opena!

Foto: Tanjug/AP

Hamad Međedović i Olga Danilović

Srpski teniseri i teniserke započeli su takmičenje u kvalifikacijama za Australijan open, a od njih troje koji su igrali u sredu, dvoje je prošlo u drugo kolo.

Hamad Međedović je za svega 51 minut igre savladao bivšeg polufinalistu Rolan Garosa Marka Čekinata. Srpski as je slavio rezultatom 2:0 (6:1, 6:1).

Republika

Foto: Starsport

Hamad Međedović

Međedović je u prvom setu napravio tri, a u drugom dva brejka, pritom na svoj servis izgubivši ukupno pet poena za ceo meč, što dovojlno pokazuje koliko je bio dominantan.

Hamadov protivnik u drugom kolu kvalifikacija biće Abedalah Šelbajh iz Jordana, koji je sa 2:0 (6:2, 6:4) pobedio Francuza Tituana Drogea.

Podjednako ubedljivu pobedu je ostvarila i Olga Danilović. Srpkinja je srušila Irinu Šimanovič sa 2:0 (6:2, 6:0), posle jednog sata i 12 minuta igre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Olga Danilović

Danilovićeva je u oba seta napravila po tri brejka, s tim što je u prvom dozvolila rivalki da joj jedan vrati. Međutim, pitanje pobednika se gotovo nijednog trenutka nije postavljalo.

Turkinja Zejnep sonmez biće naredna Olgina rivalka u Melburnu, pošto je na startu kvalifikacija pobedila Kineskinju Ćaodi Ju rezultatom 2:0 (7:5, 6:2).

Na kraju, jedini poraz našoj zemlji donela je Natalija Stevanović, koja je izgubila od domaće teniserke Maje Džoint. Rezultat tog meča bio je 2:1 (6:3, 1:6, 7:5) za Australijanku, koja je slavila posle dva sata i 15 minuta na terenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Natalija Stevanović

Džoint će se za mesto u poslednjem kolu kvalifikacija boriti sa Letonkom Darjom Semenistajom, koja je sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:4) pobedila Timeu Baboš iz Mađarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading