ŠANSE VEČITIH RAVNE NULI: Katastrofa za Partizan i Crvenu zvezdu Meridianbet!

Autor: P. Z.

Sport

10.01.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski rivali nemaju previše razloga za optimizam.

ŠANSE VEČITIH RAVNE NULI: Katastrofa za Partizan i Crvenu zvezdu Meridianbet!

Foto: Starsport

Regularni deo Evrolige ušao je nedavno u drugi krug takmičenja, a ove nedelje je na programu već šesto duplo kolo ove sezone.

Beogradski večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda Meridianbet su u utorak doživeli poraze na gostovanjima Fenerbahčeu i Asvelu, a u prethodnih pet duplih kola se samo jednom dogodilo da oba srpska tima izgube prvu od dve utakmice u toj nedelji.

Bilo je to prvo duplo kolo u sezoni, sredinom oktobra prošle godine.

Partizan je tada u prvoj utakmici duplog kola poražen kod kuće od Barselone, a Crvena zvezda Meridianbet od Monaka, takođe u Beogradu.

Večiti rivali se tada nisu proslavili ni u drugim utakmicama te nedelje, pošto je "parni valjak" pao u Pireju protiv Olimpijakosa, a crveno-beli nisu uspeli da dođu do trijumfa na gostovanju Virtusu u Bolonji.

Republika

Foto: Starsport

Jago dos Santos protiv Alena Smailagića

Dakle, sudeći po tradiciji, srpskim klubovima se ne piše dobro u drugim mečevima ovonedeljnog duplog kola, u kojim Crvena zvezda Meridianbet u četvrtak gostuje Armaniju, a Partizan u petak dočekuje Makabi.

Sa druge strane, pojedinačna statistika daje grobarima i delijama malo više nade za optimizam.

Naime, Partizan je još samo jednom gubio prvi meč duplog kola ove sezone, ali je tada uspeo da pobedi u drugoj utakmici, dok je Crvena zvezda Meridianbet imala još dva takva slučaja i ima polovičan učinak.

Republika

Foto: Starsport

Bruno Kaboklo i Branko Lazić

Dakle, ukoliko večiti ne vezuju poraze u prvim duelima duplog kola jedni za druge, šanse su im znatno veće nego kada gledaju zajednički rezultat, jer su im tada one ravne nuli, bar istorijski gledano.

Posle 20 utakmica ove sezone u Evroligi, Partizan ima polovičan učinak i trenutno drži poslednju poziciju na tabeli koja vodi u plej-in, dok je Crvena zvezda Meridianbet na 13. mestu sa skorom 8-12.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading