SRBIJA JE PRODUŽENA RUKA RUSIJE! Oštar napad BIVŠEG PREMIJERA, a potom i uvreda na račun VLADE SRBIJE

Autor:

Svet

10.01.2024

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi put da u poslednje vreme iz jake evropske države stižu ovakvi komentari na račun Srbije

SRBIJA JE PRODUŽENA RUKA RUSIJE! Oštar napad BIVŠEG PREMIJERA, a potom i uvreda na račun VLADE SRBIJE

Foto: youtube.com/sky news

Britanski ministar spoljnih poslova i nekadašnji premijer te zemlje Dejvid Kameron, dao je svoje prvo svedočenje Odboru za spoljne poslove u svojoj novoj ulozi.

U svom iskazu, između ostalog, Kameron je nazvao Srbiju "proksijem" Rusije.

"Položaj Zapada prema Zapadnom Balkanu formiran je pre ruske invazije i potrebno je da razmišljamo o tome šta se promenilo. Zato što Rusija želi da učini više za destabilizaciju Balkana, sa svojim proksijima, uključujući Srbiju", rekao je Kameron.

Kameron je izjavio u utorak i da Velika Britanija treba iskazati nezadovoljstvo ponašanjem Vlade Srbije posle septembarskih događaja u Banjskoj kada je ubijen kosovski policajac.

"Treba da pokažemo naše sve veću frustraciju ponašanjem Vlade Srbije. Naravno, nismo se predomislili da Srbiji damo šansu za evroatlantske integracije… Ali mislim da postoji frustracija takvim ponašanjem i to treba da bude jasno Evropskoj uniji i SAD koje dele ovu frustraciju, ne znam, morate pitati njih. Ali, iz razgovora koje sam vodio, osetio sam da je došlo do frustracije jer je Banjska bila trenutak velike opasnosti", rekao je Kameron.

Kameron je očito imao potrebu da se oštrom retorikom dokaže svojoj zemlji kao neko ko je kredibilan u novoj ulozi, a lakši primer nije mogao da navede od napada na Rusiju. 

Po njegovoj logici, samim tim i napad na Srbiju.

Ovo nije prvi put da neki političar sa Zapada stavlja Srbiju u svoja usta i govore kako bi što više isprozivao Rusiju. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MK

27.01.2024 12:20

Idiot englenski