DA LI ĆE NOVAK DOBITI STADION U MELBURNU KOJI ĆE SE ZVATI PO NJEMU? Reči direktora AO sve OTKRIVAJU! Prepreku pravi OVAJ problem!

Autor:

Sport

05.01.2024

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta osvajao je prvi Grend slem u sezoni rekordnih 10 puta.

DA LI ĆE NOVAK DOBITI STADION U MELBURNU KOJI ĆE SE ZVATI PO NJEMU? Reči direktora AO sve OTKRIVAJU! Prepreku pravi OVAJ problem!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Odavno se vodi debata da li bi najbolji teniser u istoriji Novak Đoković trebalo da dobije stadion u Melburnu, koji bi se nazvao po njemu.

Srpski as je prvi Grend slem u sezoni osvajao rekordnih 10 puta, a poslednji trofej podigao je početkom prošle godine kada je u finalu s 3:0 savladao Grka Stefanosa Cicipasa.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli slaže se sa predlogom da stadion u Melburn parku ponese ime po najuspešnijem igraču "belog sporta" ikada.

Republika

Foto: Profimedia

Kreg Tajli

Prema njegovim rečima, to je sasvim u redu, ali napominje da postoji (ne)rešivi problem.

- Vi ste druga osoba koja me je to danas pitala - rekao je Tajli, izvršni direktor Tenis Australija, u najnovijoj epizodi "Rock n Roll Tennis" podkasta na pitanje da li će Nole imati stadion nazvan po njemu i nastavio:

- Vidite, mislim, na kraju krajeva, imenovanje arene nije moja odluka, niti odluka Tenis Australije. Mnogi ljudi zapravo ne razumeju da Vimbldon, Rolan Garos i US Open poseduju objekat u kom održavaju svoje događaje. Mi uzimamo u zakup, a vlada, vlada Viktorije, poseduje naše objekte, i mi iznajmljujemo objekte od njih, srećni smo što oni ulažu u te objekte, ali mi ih ne posedujemo.

Prema tome, Tajli ne može da promeni imena stadiona, ali se slaže da se Đokoviću oda priznanje na način kako je Srbin i zaslužio.

- Dakle, imenovanje arene bi bila kombinacija koja bi morala da se dogodi. Ali svakako bih bio pristalica da se Novaku na neki način oda priznanje za neverovatna dostignuća ovde u Australiji - istakao je Kreg Tajli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading