CICIPAS OTKRIO STRAŠAN PLAN! Grk želi da UNIŠTI Novakov neostvaren SAN!

Autor:

Sport

27.12.2023

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki teniser obelodanio ambicije u novoj sezoni.

CICIPAS OTKRIO STRAŠAN PLAN! Grk želi da UNIŠTI Novakov neostvaren SAN!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Stefanos Cicipas

Već su i vrapci na grani naučili da je neostvareni cilj Novaka Đokovića u blistavoj karijeri osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Šansu da to učini najbolji teniser u istoriji imaće već narednog leta u Parizu, ali će veliku pretnju imati u Karlosu Alkarazu, koji ga je dobio na današnjoj egzibicijiu Rijadu.

Nije samo momak iz Mursije opasnost za srpskog asa, pošto je najviše ambicije u francuskoj prestonici najavio i Grk Stefanos Cicipas.

- Želim medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, to je ono što želim da poklonim svojoj zemlji - rekao je Cicipas. 

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

Grčki as veruje da će u Parizu imati priliku da uradi nešto više nego na Rolan Garosu, budući da se mečevi igraju u dva dobijena seta. 

- Želim i da osvojim gren slem pehar, i to je moj cilj. Naravno, da bih sve to ostvario, moram da budem zdrav, jer neke okolnosti mi nisu dozvolile da u ovoj godini budem na 100 odsto. Sada sam mnogo bolje, sve je skoro kako treba - kaže Stefanos.

Sjajno je Cicipas otvorio prethodnu sezonu, plasmanom u finale prvog grend slema Australijan opena, ali mu je trofej preoteo Đoković. Rezultati Grka posle toga bili su ispod njegovog renomea.

- Sigurno je da iz tog finala mogu da izvučem inspiraciju, mada, sa druge strane, ne razmišljam mnogo o tome šta se desilo u Melburnu prošle godine. Moj plan je da potpuno donesem nešto potpuno novo ove sezone uz novi kvalitet mog tenisa. Naravno, najvažnije je da budem zdrav, da ne budem limitiran u narednoj godini kao u ovoj - istakao je Cicipas. 

On će na početku Nove godine nastupati na Junajted kupu za reprezentaciju Grčke, a rivali će mu biti Nikolas Džari i Danijela Segel (Čile), odnosno, kanadski par Feliks Ože-Alijasim i Lejla Fernandez. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading