NOVAK PAO U PREOKRETU! Alkaraz kroz DRAMU dobio Đokovića na spektaklu u Rijadu! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.12.2023

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je od Karlosa Alkaraza iz Španije rezultatom 1:2 (6:4, 4:6, 4:6) u egzibicionom meču odiranom na Tenis kupu u Rijadu pred 40.000 gledalaca.

NOVAK PAO U PREOKRETU! Alkaraz kroz DRAMU dobio Đokovića na spektaklu u Rijadu! (VIDEO)

Foto: Twitter/RiyadhSeason

Bio je ovo šesti međusobni duel vodećih tenisera sveta, a momak iz Mursije je trijumfom izjednačio međusobni skor na 3-3.

Odmah na startu meča, Karlos Alkaraz je stigao do brejka, iznenadivši Noleta, pa je srpski as bio prinuđen da juri prednost rivala. Ipak, već u četvrtom gemu, prvi reket ATP liste je vratio izgubljeno i izjednačio rezultat na 2:2.

Potom se igralo gem za gem do desetog gema, kada je Novak Đoković ponovo pokazao Špancu gde mu je mesto i, drugim brejkom u uvodnom periodu, došao do osvajanja seta rezultatom 6:4.

Foto: Twitter/RiyadhSeason

Novak Đoković.

Međutim, početak drugog dela doneo je novi brejk u kosist “Karlitosa”, te je Nole opet na mukama. Ipak, za razliku od prethodnog, Đoković ovog puta nije bio u prilici da vrati izgubljeno, Španac je sigurnim servisima odbranio stečenu prednost i egzibiciju odveo u treći odlučujući set.

Ipak, u trećem gemu drugog seta Alkaraz je napravio brajk u trećem periodu, posle čega je poveo sa 2:1, da bi Nole u šestom gemu ponovo vratio svoj servis izjednačivši na 3:3, za dramu u Rijadu.

Radost Srbina bila je kratkog daha, pošto je u devetom gemu Alkaraz novim brejkom poveo s 5:4, a potom odservirao za trijumf pred 40.000 navijača u Rijadu rezultatom 6:4.

Kako je meč tekao, pročitajte u nastavku teksta.

NOVAK ĐOKOVIĆ - KARLOS ALKARAZ 1:2 (6:4, 4:6, 4:6)

TOK MEČA:

TREĆI SET

4-6 Kraj meča, Alkaraz je pobedio Novaka posle preokreta u egzibicionom meču u Rijadu pred 40.000 gledalac.

4-5 BREJK! Ne valja, "Karlitos" dolazi do brejka kada je najmanje dozvoljeno. Španac će u narednom servirati za pobedu!

4-4 Alkaraz je u ovom gemu prepustio samo jedan poen Srbinu i ekspresno stigao do izjednačenja.

4-3 Novak ne greši, Đoković preokreće rezultat u svoju korist i sada se najbolji svih vremena pita.

3-3 BREJK!!!! Idemooo, Noleeee! Vraća Đoković izgubljeno, kreće se ispočetka! Dugo je odolevao Španac, prve dve brekl prilike Srbin nije iskoristio, ali jeste treću, dovoljno da se ponovo unese drama u spektakl u Rijadu. Ali, u bukvalnom smislu te reči - posle 11 razmenjenih poena.

2-3 Smanjuje Nole, nastavlja se neizvesnost u Rijadu, ništa još nije gotovo. U ovom gemu je Srbin spasavao brejk priliku koju nije iskoristio Španac.

1-3 Bila je ovo lepa prilika da Đoković vrati brejk. Prišao je Nole na "đus", međutim, "Karlitos" se odbranio i osvojivši dva poena upisao novi gem.

1-2 Gubi servis Novak! Alkaraz je strpljivo čekao šansu i kod rezultata 15:40 iskoristio drugu brejk priliku, sada je prednost na strani Španca!

Republika

Foto: Twitter/RiyadhSeason

 

1-1 Iako je meč egzibicionog karaktera igra se kao da je finale nekog grend slem turnira, za svaki poen igrači se bespoštedno bore. Alkaraz je bio uspešan na svoj servis i izjednačio rezultat.

1-0 Ovog puta nema iznenađenja i Nole konačno osvaja svoj servis u prvom gemu nekog seta.

DRUGI SET

4-6 Šteta! Karlitos nije iskoristio ukazanu priliku i stiže do izjednačenja u setovima, gledaćemo treći set u Rijadu, koji će odlučiti pobednika ove egzibicije.

4-5 Ne predaje se Novak, još jedan siguran gem na servis srpskog asa donosi mu nadu u eventualni preokret, ali sada Alkaraz servira za izjednačenje u setovima.

3-5 Nema milosti "Karlitos", ponovo nije prepustio nijedan poen Novaku i posle ubedljivih 40:0 poentira za peti gem u drugom setu.

Republika

Foto: Twitter/RiyadhSeason

 

3-4 Novi gem za Đokovića kojim ostaje u igri da jednim brejkom vrati egal drugom setu, u kome i dalje prednost ima Alkaraz.

2-4 Ne staje "Karlitos" i sve smo bliži izjednačenju u setovima. Novak je kratko poveo 15:0, a onda je momak iz Mursije pogodio četiri puta zaredom i preokretom došao do četvrtog gema.

2-3 Ekspresan gem i za Đokovića, koji nije prepustio Španciju nijedan poen.

1-3 Povećava Alkaraz vođstvo, bez izgubljenog poena.

1-2 Ista slika kao u uvodnom setu, Novak je u trećem gemu stigao do prvog i u ovom delu igre.

Foto: Twitter printscreen/RiyadhSeason

Karlos Alkaraz

0-2 Potvrdio je Španac prednost brejka i povećao prednost u drugom periodu.

0-1 BREJK Gledamo reprizu prvog seta! Ponovo Novak gubi svoj servis, a Karlos Alkaraz dolazi do prvog gema na startu drugog seta.

PRVI SET

6-4 Ma, tako je Noleeeeeeeee!!!! Đoković je osvojio prvi set i vodi 1-0 protiv Karlosa Alkaraza, drugim brejkom u ovom meču preokrenuo je situaciju na terenu i sada je na set od pobede.

5-4 Nastavlja se rezultatska klacklalica i Novak stiže na gem od osvajanja prvog seta.

4-4 Ne dozvoljava Alkaraz ovog puta Srbinu ni da pripreti, samo je na početku poveo Đoković 15:0, a onda špnaski as nanizao četiri poena i osvojio četvrti gem.

4-3 Fenomenalna igra Novaka Đokovića! Čak tri brejk prilike imao je "Karlitos", ali se Nole tada "probudio" i preciznim udarcima nije dozvolio Špancu da mu po drugi put u meču oduzme servis, te je izbegao opasnost i vratio prednost na svoju stranu!

Republika

Foto: Twitter printscreen/RiyadhSeason

 

3-3 Stiže Alkaraz do novog gema, iako je bio na pragu gubitka i ovog servisa. Izvukao se drugi teniser sveta, ne dozvolivši Novaku da dođe do ubedljive prednosti, kojom bi praktično bio pred osvajanjem prvog seta.

3-2 Ekspresno Nole stiže do trećeg uzastopnog gema i preokreće rezultat u svoju korist. Sada "Karlitos" mora da juri rezultatski minus.

2-2 Sjajno! Novak vraća brejk i izjednačava skor! Brzo je Đoković obezbedio 40:0 na servis Španca, dozvolivši Alkarazu da osvoji samo jedan poen, a onda pogodio neodbranjivo i povratio izgubljeno sa starta meča!

1-2 Konačno Đoković osvaja gem. Tri brza poena za najboljeg svih vremena, donose mu prvi gem u ovom duelu i Srbin smanjuje rezultat.

0-2 Šteta, imao je Nole lepu šansu, stigao do "đusa", ali je onda napravio greške i dozvolio Karlosu da se odbrani i potvrdi stečeni brejk. Tom prilikom su jedan drugog nasmejali, jer je Srbin probao da zbuni Španca prilikom smeča, tako što je poskočio na mreži. 

0-1 Nije dobro počelo! Alkaraz odmah stiže do brejka, iskoristio je prvu priliku da oduzme servis Novaku i prednost ima Španac.

Foto: Twitter printscreen/DawidZbik

 

Meč je počeo!

UVOD:

Vodeći igrači ATP liste Novak Đoković i Karlos Alkaras se sastaju na "Bulevar holu", koji je pravljen kao fudbalski stadion.

Prema predviđanjima, na tribinama bi zbog dvojice najboljih na svetu moglo da se nađe čak 40.000 ljudi! Najjeftinija karta je 100 saudijskih rijala, odnosno oko 2.800 dinara.

Ogromno interesovanje za ovu egzibiciju, koju će prenositi više od 200 TV kuća širom sveta.

Njih dvojica će uskoro započeti meč. Trebalo je da krene od 17 časova po srednjeevropskom vremenu, ali će start kasniti.

17.25 - Akteri izlaze na teren, pogledajte kako je to izgledalo, prvi je izašao Alkaraz potom i Nole.

17.02 - Đokovića posle Rijada očekuje put u Australiju i učešće na Junajted kupu, gde će nastaviti pripreme za Australijan Open, koji je osvajao 10 puta, po čemu je apsolutni rekorder. 

Republika

Foto: Printscreen/Twitter

 

16.55 - Biće to njihov peti međusobni okršaj, trenutno Nole vodi protiv Alkaraza 3:2 u pobedama. Prethodne sezone sastali su se četiri puta i Đoković je dobio tri meča, naspram trijumfa Španca u finalu Vimbldona. Srbin je bio bolji u polufinalu Završnog Mastersa 2:0 (6:3, 6:2), finalu Mastersa Sinsinati gde je slavio 2:1 (6:7, 7:6, 7:6) i polufinalu Rolan Garosa skorom 3:1 (6:3, 6:7, 6:1, 6:1).

Njihov prvi međusobni duel održan je na Mastersu u Madridu 2022. godine i Karlos je dobio taj okršaj s 2:1 (6:7, 7:6, 7:6) 

16.53 - Turkin bin Abdula Mosena bin Abdula Latifa Al Al Šejka (puno ime i prezime), bivši ministar sporta i aktuelni predsednik Direktorata za zabavu Saudijske Arabije se slikao sa Novakom i Alkarasom u papučama.

 

 

16.48 - Direktan TV prenos ovog meča u Srbiji nije obezbeđen, ali ćete putem portala "Republika.rs" iz minuta u minut moći da pratite sva dešavanja iz okršaja Novaka i "Karlitosa".

16.16 - Novak je pred duel sa najvećim rivalom prokomentarisao naredni duel:

- Mislim da je ovo prilika i za Alkraza i mene da testiramo igru pre početka sezone u Australiji, a takođe i da promovišemo tenis u novoj zemlji i velikom gradu kao što je Rijad, najvažnijem u ovom regionu. Veoma sam uzbuđen, nikada nisma bio ovde i nadam se da će biti sjajno - istakao je Novak, pa dodao:

- Ovde u Rijadu imam mnogo mladih ljudi koji su zaniteresovani za sport, koji žele iskustvo gledanja velikih teniskih mečeva. Zato smo ovde i igramo meč, prvi protiv drugog na svetu.

 

 

Ovo će biti Noletu debi na tlu Saudijske Arabije:

- Prvi put sam ovde, ima tako mnogo toga da se nauči o ovoj zemlji. Znate, velika stvar za Saudijsku Arabiju je što će organizovati Svetski Ekspo 20.30. To simbolizuje rast zemlje i njeno globalno prisustvo. Uzbuđen sam što vidim da je Saudijska Arabija otvorila vrata svetu sporta, zabave i lidera u biznisu - otkrio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading