NOVAK I OLGA NA TERENU ZA NOVU GODINU: Evo SA KIME će srpski teniseri zaigrati na Junajted kupu!

Autor:

Sport

25.12.2023

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored Novaka i Olge, u selekciji Srbije nalaze se još i Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Natalija Stevanović i Dejana Radanović.

NOVAK I OLGA NA TERENU ZA NOVU GODINU: Evo SA KIME će srpski teniseri zaigrati na Junajted kupu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković će 27. decembra igrati protiv Karlosa Alkaraza na egzibiciji u Rijadu, ali će takmičarski start nove sezone imati na Junajted kupu koji se igra u Pertu i Sidneju.

Najbolji teniser sveta imaće priliku da dan uoči Nove godine provede na terenu kome je posvetio čitav život. Naime, reprezentacija Srbije započeće svoj nastup na Junajted kupu protiv Kine, a prvi meč E grupe će se odigrati između svetskog broja jedan i Žižen Ženga od 10.00 ujutru. 

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Nole, koji je ovog ponedeljka započeo 405. nedelju na vrhu ATP liste, braniće boje Srbije u Australiji, a pored naše selekcije i Kine u istoj grupi nalazi se i Češka. Duel sa Česima održaće se drugog januara 2024. godine. 

Odmah posle Novakovog susreta, na teren će istrčati i Olga Danilović. Naša najbolja teniserka igraće protiv Ćinven Ženg koja je trenutno 15. na svetu.

Foto: Tanjug

Olga Danilović

Kineska teniserka imala je samo lepe reči za reprezentativce Srbije.

- Kada sam prvi put čula da igramo protiv Srbije, to mi je bio šok. Pomislila sam – ma, nije moguće. Nisam imala priliku da igram protiv Novaka Đokovića. Izuzetno sam srećna što igramo protiv Srbije - rekla je Ćinven Ženg.

Ukoliko dva singla ne reše pitanje pobednika, igraće se i treći meč u miks dublu, čiji sastav će naknadno biti određen. 

Novak iza sebe ima izvanrednu sezonu koju je okončao osvajanjem Završnog turnira u Torinu, a Junajted kup će biti odlična prilika da se svetski broj jedan pripremi za turnir u Australiji sledeće godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading