OBJAVLJENE ZARADE TENISERA U 2023. GODINI! Evo koliko je INKASIRAO Novak, a koliko NAJBOLJA među ženama!

Autor:

Sport

10.12.2023

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cifre od kojih se vrti u glavi.

OBJAVLJENE ZARADE TENISERA U 2023. GODINI! Evo koliko je INKASIRAO Novak, a koliko NAJBOLJA među ženama!

Foto: www.profimedia.rs

Kako tradicija nalaže, po završetku svake teniske sezone svode se računi, odnosno, koliko su teniseri i teniserke zaradili u godini na izmaku.

Najveća svota novca, koja ide među top 30-ak igrača i igračica "belog sporta" pravi ogromnu razliku među ostalima, što je bo glavni razlog najavljenog formiranja nove organizacije, ali i činjenica da ATP, WTA i organizatori turnira uzimaju nesrazmerno preveliki deo "kolača".

Istina da je ove sezone pre odbitka poreza rekordnih čak 111 tenisera i teniserki zaradilo najmanje 1.000.000 dolara, evidentno je da se povećala zarada i organizatora i čelnika.

 

 

Prema očekivanju, kod muškaraca je najviše novca inkasirao najbolji na svetu Novak Đoković koji je osvojio tri grend lsema, dok je na Vimbldonu stigao do finala. Kada se tome doda da je bio pobednik Završnog Mastersa u Torinu, jasno je zbog čega se Nole "zaustavio" u 2023. na 15.952.044 dolara.

Karlos Alkaras, osvajač trećeg grend slema na londonskoj travi i polufinalista Rolan Garosa i US Opena, nalazi se na drugom mestu sa 10.753.431 dolara, dok posle njega idu Rus Danil Medvedev (9.239.679 dolara), Italijan Janik Siner (8.298.379 američkih novčanica) i Andrej Rubljov, kako su, inače, plasirani i na ATP listi.

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek je zaradila najviše novca u ženskoj konkurenciji

Što se tiče dama, najviše je zaradila Poljakinja Iga Švjontek - 9.857.686 dolara, koja je u 2023. osvojila šest titula. Odmah iza nje po zaradi je Beloruskinja Arina Sabalenka sa 9.195.703 dolara, potom slede Amerikanke Koko Gof i Džesika Pegula, kao i Jelena Ribakina iz Kazahstana, sve tri su zaradile po više od pet miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading