ATP SE POKLONIO NOVAKU! Još jedno ogromno PRIZNANJE za Đokovića! Izabrani mečevi sezone, a Srbinov "klasik" je NAJBOLJI!

Autor:

Sport

10.12.2023

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo ime našlo se čak tri puta na listi.

ATP SE POKLONIO NOVAKU! Još jedno ogromno PRIZNANJE za Đokovića! Izabrani mečevi sezone, a Srbinov "klasik" je NAJBOLJI!

Foto: www.profimedia.rs

Tek završenu tenisku sezonu bez konkurencije je ponovo obeležio najbolji teniser svih vremena Novak Đoković. Srpski as je dominirao na tri od četiri grend slema, osvojio Završni Masters u Torinu, stigao do polufinala Dejvis kupa, pokazavši da "mladi lavovi" moraju još da "rastu" kako bi dosegli njegov nivo.

Na kraju svakog ATP ciklusa, postavlja se pitanje koji će dueli iz godine na izmaju ostati upamćeni kao epski? Kako rang lista i govori, Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner su bili među onima koji su dominirali u tim mečeva, ali i u ovom segmentu, titula ide Srbinu i Špancu.

Neviđeni "klasik" odigrala su dva najbolja igrača ATP tura u ovoj godini na Mastersu u Sinsinatiju. Njihov meč ATP opisuje kao "jedan od onih koji će ostati dugo upamćen". Đoković je spasao meč loptu pre nego što je trijumfovao u epskom meču koji je trajao tri sata i 49 minuta, koji je kasnije opisao kao "jedan od najtežih mečeva u mom životu". Istovremeno, to je bilo najduže finale sa maksimalno tri seta u istoriji ATP tura (od 1990. godine).

Foto: Tanjug/AP

Alkaraz i Đoković posle finala u Sinsinatiju

Imao je Srbin mnogo problema u Sinsinatiju, pa se činilo da će "Karlitos" bez muke upisati pobedu, jer je vodio 1:0 i imao brejk prednosti.

- Ipak, 36-godišnji Đoković je podigao svoj nivo igre u impresivnom prikazu fizičke izdržljivosti i mentalne snage, spasavajući meč loptu pri rezultatu 5/6 u taj-brejku drugog seta pre nego što je nadmašio mlađeg protivnika i osvojio svoju 39. Masters 1000 titulu - prenosi ATP.

- To je neverovatno. Od početka do kraja prošli smo kroz mnogo toga. Toliko uspona i padova, sjajnih poena, loših igara, udaraca toplote, vraćanja. Sveukupno, jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva u kojem sam ikada učestvovao, i to su vrste trenutaka i mečeva za koje nastavljam da radim iz dana u dan. - rekao je Novak tada posle meča.

Momak iz Mursije, koji je igrao značajnu ulogu u jednom od najboljih finala u istoriji ATP tura, bio je u mogućnosti da ceni priliku, čak i u porazu:

- Neverovatno je igrati protiv tebe, deliti teren s tobom, učiti od tebe. Ovaj meč je bio zaista tesan, ali sam puno naučio od šampiona kao što si ti - poručio je Alkaras Srbinu tokom ceremonije dodele pehara.

Kada je reč o ostalim duelima, drugi najatraktivniji bio je onaj u kojem je Siner pobedio Novaka sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6). Zatim, slede mečevi Sinera i Alkaraza iz Majamija, a u ovom okršaju, ponovo je slavio Siner sa 2:1.

Na 4. mestu je opet Nole i njegov duel sa Sebastijanom Kordom, kada je posle preokreta pobedio sa 2:1 u Adeleidu na startu sezone, dok je na poslednjem petom mestu okršaj u kojem je Medvedev slavio protiv Aleksandera Zvereva istim rezultatom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading