TENISKI KLUB CRVENA ZVEZDA ZA BUDUĆNOST: Crveno-beli koračaju svojim stazama USPEHA!

Autor:

Sport

16.12.2023

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na konferenciji za medije govorili su Danilo Pantović, Vladimir Petrović Pižon i drugi.

TENISKI KLUB CRVENA ZVEZDA ZA BUDUĆNOST: Crveno-beli koračaju svojim stazama USPEHA!

Foto: TKCZ

Teniski klub Crvena zvezda održao je konferenciju za medije u kojoj su izneti plan i program za budućnost razvoja mladih talenata. Crveno-beli su ovim pokazali koliko ozbiljno shvataju ulaganje u budućnost i svoju decu. 

Rukovodioci kluba su se potrudili i već drugu godinu za redom obezbediće međunarodni timski grant koji je jedan od primera kako klub i njegovi partneri ulažu u sledeću generaciju, posebno podržavajući sportiste koji predstavljaju Srbiju na međunarodnom terenu. Ovaj novac ide za učešće na velikim međunarodnim turnirima, razvoj klupske infrastrukture, mogućnost da se uči od najboljih trenera i trenira tokom cele godine.

Na konferenciji se prvo obratio Danilo Pantović, predsednik TK Crvena zvezda.

- Teniski klub Crvena Zvezda je nastao još davne, 1946. godine, kao sportska sekcija, a od 1948. godine je sportski klub, dakle, poslovni teniski klub Crvena Zvezda u okviru sportskog društva.  Crvena Zvezda i teniski klub Crvena Zvezda, dakle, korača svojim stazama uspeha i šampiona i namerevamo da tako nastavimo i ubuduće. Svi ovi mladi teniseri i naši sportisti znaju da ako hoćeš da budeš deo našeg kluba, moraš pre svega da imaš talenat i da radiš, da mnogo radiš, da mnogo treniraš, samo prevoran rad, ali osim toga, ono što je svojstveno našem klubu je dakle, jedno vaspitanje, jedan karakter, jedan rivalitet i pripadnost našem klubu.  - započeo Pantović.

Foto: TKCZ

Danilo Pantović i Slobodan Vojinović

Potom se direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović osvrnuo na ono što je ostvareno u 2023. godini.

- U svim kategorijama teniski klub Crvena zvezda, znači u školi tenisa, pa do seniorskih kategorija je bio prvo, na prvom mestu, ili smo bili u zavašnici. I tako da se i ova godina, 19. put u poslednjih 25 godina, ispostavilo da je teniski klub Crvena zvezda zvanično najuspešniji teniski klub u Srbiji. Nije to jedino što definiše naš rad.  Sa poboljšanom infrastrukturom i sa uspehom koji smo imali u sportskom imali smo poverenje velikog broja međunarodnih turnira, poverenje organizacije kao što je Svetska teniska federacija i pored toga smo uspeli da dovedemo u Srbiju seriju UTR sa osam turnirama od 25.000 dolara. I poslednje, ali ništa manje važno, jesu stipendije koje i ove godine dajemo one su važne zato što one obezbedeđuju nama sportsku budućnost i da će se kroz rezultate za četiri - pet godina videti plodovi ovih aktivnosti - naglasio je Vojinović.

Prisutnima se obratio i legendarni fudbaler Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon, čija unuka je članica TK CZ i jedna od najvećih talenata.

- Ovde sam da bi pomogao mojoj unuki, ali i ostaloj deci, sve ih mnogo volim i znam kakav je put sportiste. Drago mi je da se svi oni bave sportom i shvataju da je sport blagorodan i da treba što duže igrati i biti što duže u sportu. Klub mnogo ulaže u decu, mnogo su skupi tereni da igrate privatno i da dolazite da trenirate, ovako oni treniraju praktično besplatno, sve klub, Zvezda organizuje - navodi četvrta Zvezdina zvezda.

Foto: TKCZ

Vladimir Petrović Pižon

U programu Zvezdine pomoći i razvoja igrača za 2024. nalaze se: Marko Maksimović, Marko Šavija, Aleksa Oparnica, Anastasija Čolović, Dušica Popovski, Lana Petković, Stela Džimović, Helena Korać i Jovan Matović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading