ITALIJAN O TENISKOJ GOAT-TRCI: Srce kaže Federer, ali Đoković je NEPOBEDIV!

Autor: M. M.

Sport

16.12.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Lorenca Musetija o svojim favoritima.

ITALIJAN O TENISKOJ GOAT-TRCI: Srce kaže Federer, ali Đoković je NEPOBEDIV!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

Simone Tartarini, trener Lorenca Muzetija, iskreno je govorio o svojim favoritima u svetu tenisa.

Kada je reč o velikoj trojci, njegov adut je Rodžer Federer.

- Između Rodžera, Rafe i Novaka srce uvek kaže Federer, jer je on oličenje tenisa i najtalentovaniji je od sve trojice. Ali, mora da se prizna, kada je Đoković dobro pripremljen istinski je nepobediv - kaže Tartarini.

Njegov pulen Lorenco Museti (21) trenutno je na 27. mestu ATP liste i osvojio je dve titule. Najbolji grend slem rezultat mu je osmina finala Rolan Garosa u dva navrata.

Neki ljudi su nam rekli da Lorenco liči na Rodžera i to je nama na veliki ponos - dodaje italijanski teniski stručnjak.

Podsetimo, Novak Đoković je najtrofejniji teniser u istoriji i osvajač najviše grend slem titula u open eri. Srpski igrač je dosad prigrabio 24 "mejdžora" i, čini se, pobegao najvećim rivalima na nedostižnu razliku. Naime, španski teniser Rafael Nadal osvojio je 22 grend slem trofeja, dok je Tartarinijev favorit, Švajcarac Rodžer Federer, stao 20 titula.

Zanimljivo, u moru priznanja za Đokovića tokom bogate karijere, nedostaje jedan. Tenisku nagradu pod imenom "Stefan Edberg" koja se dobija za profesionalizam i integritet na terenu i van njega, ATP ponovo nije dodelio Đokoviću, već mladom Karlosu Alkarazu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading