NOVA BLAMAŽA ATP! Alkaraz dobio NAGRADU koja je ZABRANJENA za Đokovića!

Autor:

Sport

15.12.2023

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bar dok čelnici svetskog tenisa ignorišu najboljeg igrača "belog sporta" u istoriji.

NOVA BLAMAŽA ATP! Alkaraz dobio NAGRADU koja je ZABRANJENA za Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Španski teniser Karlos Alkaraz dobio je "Stefan Edberg nagradu" koja se dodeljuje za fer plej, profesionalizam i integritet na terenu i van njega, godinu dana nakon što je postao najmlađi broj jedan u istoriji ATP.

Alkaraz se na taj način pridružio Hozeu Iguerasu (1983), Aleksu Koreči (1996, 1998) i Rafaelu Nadalu (2010, 2018-21), kao četvrti Španac koji je dobio prestižnu ATP nagradu.

Ovaj dvadesetogodišnjak već ima tri ATP nagrade zasnovane na glasovima igrača, uključujući Novajliju godine 2020. i Najboljeg napredovanja 2022.

 

 

- Veoma sam srećan što sam osvojio Stefan Edberg nagradu za fer plej. Posebno sam srećan što je to nagrada koju biraju moje kolege sa Tura. To mi mnogo znači, pa vam svima puno hvala - rekao je "Karlitos".

Ono što posebno upada u oči jeste činjenica da ovo priznanje Novak Đoković nije osvojio nikada.

Rekorder je za sada Rodžer Federer, koji je čak 13 puta dobio laskavo priznanje, dok je "kralj šljake" Nadal pet puta bio izabran. Prošle godine ovu titulu poneo je Norvežanin Kasper Rud, a sada momak iz Mursije.

Nagrada Stefan Edberg dodjeljuje se od 1997. godine, a pravo glasa imaju aktivni teniseri. Oni na kraju svake godine biraju među sobom onoga koji je, kako stoji u objašnjenju, "tokom sezone bio primjer profesionalizma, čuvar integriteta teniske igre, ko se takmičio ne dovodeći u pitanje poštenje, ali i ko je radio na promociji tenisa van terena".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading