EVO PO ČEMU JE ŠPANAC NAJBOLJI! Nadal je GOAT, a ne Đoković

Autor: M. N.

Sport

11.12.2023

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristalice španskog tenisera imaju posebnu statistiku

EVO PO ČEMU JE ŠPANAC NAJBOLJI!  Nadal je GOAT, a ne Đoković

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković ispisao je istoriju u belom sportu, a njegovo ime ostaće upisano zlatnim slovima u tenisu. On je, zasad, podigao 24 trofeja na grend slem turnirima, pored toga odavno je ispred svih po broju nedelja provedenih na prvom mestu. 

On godinama unazad beleži vrhunske rezultate, a iza sebe je ostavio i velikog Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Švajcarac i Španac mogu samo da gledaju u leđa srpskom asu. Novak je jedini, od popularne velike trojke, i dalje u vrhu svetskog tenisa i beleži vrhunske rezultate. 

Međutim, navijači Rafe to nikako ne mogu da mu oproste, već samo nalaze statistike koje pokazuju kako je on bolji od Novaka. 

Republika

Foto: Printscreen/twitter

Nova statistika

 

Ponekad oni čak i preteruju u tome, pa ispadaju smešni. Kao što je sad slučaj. Naime, oni su objavili sliku na kojoj stoji kako je španski as daleko ispred Novaka i Rodžera, ali po broju nedelja provedenih na 49. mestu. Po tome Rafa na prvom mestu sa čak 14 nedelja, Rodžer ima samo dve, Novak nijednu. 

Naš narod bi rekao da nije tužno, bilo bi smešno, e upravo je ovo i tužno i smešno, posebno ako uzmemo u obzir da je Đoković ušao u 403. nedelju vladavine, kao najbolji teniser sveta.

Iza njega je Karlos Alkaras sa 8.855 bodova, a već se zna da Španac neće moći da prestigne Đokovića pre završetka Australijan opena.  

Đoković će novom nedeljom na vrhu dodatno uvećati razliku u odnosu na najbliže rivale, kada govorimo o broju sedmica na čelu teniskog karavana.

Iza našeg asa se nalazi Rodžer Federer, koji je sakupio 310 nedelja, zatim ide Pit Sampras sa 286, a najbolju petoricu zaključuju Ivan Lendl sa 270, odnosno Džimi Konor sa 268 nedelja na vrhu ATP liste.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading