HAMAD SE OGLASIO NAKON ISTORIJSKOG USPEHA: "Hvala SVIMA koji su me PODRŽALI! OSETIO sam vašu LJUBAV"!

Autor:

Sport

06.12.2023

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi teniski as Srbije Hamad Međedović sezonu 2023. završio je trijumfalno osvojivši završni Masters za mlađe kategorije (do 21 godine) koji je održan u Džedi i koji je okupio najboljih osam na svetu.

HAMAD SE OGLASIO NAKON ISTORIJSKOG USPEHA: "Hvala SVIMA koji su me PODRŽALI! OSETIO sam vašu LJUBAV"!

Foto: Starsport

Hamad Međedović

Hamad je podigao pehar koji su nekoliko godina ranije osvajali Stefanos Cicipas, Janik Siner i Karlos Alkaraz. Danas su ovi momci deo najboljih 10 igrača na svetu. Ovo je samo jedan pokazatelj da polako, ali sigurno 20-godišnji Međedović trasira put ka eliti. U finalu Mastrersa “Nove generacije” Hamad je savladao Francuza Artura Filsa 36. na ATP listi 3:4 (6:8), 4:1, 4:2, 3:4 (9:11), 4:1 i postao prvi srpski teniser koji je osvojio ovo takmičenje.

U 2023. Međedović je osvojio čelendžer titule u Sekešfehervaru (Mađarska), Mathauzenu (Austrija) i Majorci (Španija). Igrao je i dva polufinala na turnirima iz serije 250 (u Gštadu i Astani). Početkom godine bio je 255. na ATP listi, a danas je 112. Debitovao je u Dejvis kup selekciji Srbije i ostvario pobedu.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter

Hamad Međedović

 

Fantastični mladi teniser zahvalio se javnosti saopštenjem koje prenosimo u celosti.

Dragi prijatelji,

Nakon ovog velikog uspeha želim svima vama koji ste me na bilo koji način podržavali i bodrili da se od srca zahvalim. Iako većina vas nije mogla biti na tribinama ipak ona topla ljudska briga i podrška dođe do svakoga i to kada je najpotrebnija. Ta energija koja dolazi pomaže i na terenu gde nije dovoljna samo fizička spremnost već i ona unutrašnja, za kojom svako od nas traga. Vaša energija je došla do mene u najpotrebnijem trenutku.

Iako je uvek rizik pobrojati sve ljude i institucije koje su od mog početka bili tu kao podrška, kao pomoć i oslonac, koji su mi dali neprocenjive savete, kako one sportske tako i one, možda i važnije - ljudske, želim posebnu zahvalnost uputiti mojim roditeljima, svojim sestrama, i mome bratu Ecu, kao i mnogobrojnoj široj porodici.

Neizmernu zahvalanost i poštovanje upućejm svom prvom treneru Edisu, velikom čoveku i treneru Boći, mome teniskom uzoru Novaku Đokoviću koji je veći čovek nego teniser, a onda možete zamisliti kakva je to gromada od čoveka kada je prvi reket sveta, mom sadašnjem timu sa kojim radim na čelu sa Viktorom Troickim čija mi saradnja dosta znači, a ujedno smo ostvarili i najbolje rezultate. 

Zahvalnost upućujem Teniskom savezu Srbije, Ministarstvu sporta Republike Srbije, gradskoj upravi Grada Novog Pazara kao i svim institucijama, privrednicima, dobrim ljudima koji su bili tu kada je bilo potrebno.

Naravno, svaki sportski uspeh, pa tako i moj, utemeljen je na upornim, iscrpljujućim treninzima i ličnom odricanju, neizbežan je i talenat ili Božiji dar kako ga osećam, a neophodna je i sportska sreća, koja je ovaj put bila na mojoj strani.

Svoju radost, sreću i uspeh delim sa svojim sugrađanima u Novom Pazaru, gde je moja duša, ali i u širokom krugu prijatelja, komšija i divnih ljudi koji su me prihvatili u Beogradu.

Uspesi i radosti traju kratko, tako da odmah po povratku u Srbiju već su isplanirane nove pripreme i treninzi, pa nisam u prilici odgovoriti mnogobrojnim pozivima i željenim proslavama. 

Hvala svima i nadam se da ću čim pre biti u prilici podeliti svoju radost sa dragim ljudima i sugrađanima kako u Beogradu, tako i u svom rodnom Novom Pazaru.

Volim vas
Hamad Međedović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading