BRAVO, HAMADE! Međedović je NAJBOLJI mladi teniser planete! Srbin SRUŠIO Francuza u finalu! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.12.2023

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamad Međedović je pobedio u finalu turnira ATP Next Gen Artura Fisa rezultatom 3:2 (3:4, 4:1, 4:2, 4:3, 4:1) i postao najbolji mladi teniser nove generacije.

BRAVO, HAMADE! Međedović je NAJBOLJI mladi teniser planete! Srbin SRUŠIO Francuza u finalu! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Međedović je prvi srpski teniser koji je osvojio turnir na kome se takmiče igrači do 21 godine. Prošle godine šampion je bio Amerikanac Brendon Nakašima, a titule su osvajali još Španac Karlos Alkaraz (2021), Italijan Janik Siner (2019), Grk Stefanos Cicipas (2018) i Korejac Čung Hjeon (2017).

Fenomenalno je već igrao Međedović u Džedi tokom turnira, a njegova igra je zasijala i večeras u velikom finalu protiv dosta bolje rangiranog Artura Fisa, koji je trenuntno na 37. mestu na ATP liste.

Viđen je veoma uzbudljiv početak prvog seta. Ređali su se gemovi, i jedan i drugi teniser su bili sigurni, pa nije bilo druge nego da odemo u tajbrejk. Tamo je Hamad propustio veliku šansu, pošto je imao dve set lopte, a Fis je vezao četiri poena i osvojio ovaj set.

Uprkos tome, Hamad nije posustao. Napravio je dužu pauzu posle prvog seta i otišao u toalet, sabrao se i odmah napravio brejk, koji se ispostavio kao presudan da osvoji drugi deo igre.

Još bolje je počeo treći, brejkom u prvom gemu! Hamad je odmah uspeo da satera Francuza "uz zid" i da ga primora da preda oružje. Nije mogao Fis potom do samog kraja da uzvrati, pa je Međedović uspeo da osvoji ovaj deo igre i da dođe na set od osvajanja čitavog turnira.

Drama je nastala u četvrtom setu. Najpre je srpski teniser spasio tri vezane brejk lopte, a onda je Međedović stigao do tajbrejka, gde je ispustio mini-brejk na samom startu, da bi se potom borio sa Fisom žestoko. Na kraju je popustio dve meč lopte i Francuz je obezbedio peti set.

U njemu je Hamad sjajno krenuo brzo poveo 2:0, osvojio rani brejk i do kraja ga nije ispuštao, osvojivši najveću titulu u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mumi

02.12.2023 21:09

Bravo Hamade!