MEĐEDOVIĆ NAJBOLJI U 2023! Srpskom teniseru sleduju BOGATE NOVČANE NAGRADE!

Autor: M. M.

Sport

02.12.2023

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bravo, Hamade!

MEĐEDOVIĆ NAJBOLJI U 2023! Srpskom teniseru sleduju BOGATE NOVČANE NAGRADE!

Foto: Printscreen/Twitter

Bravo, Hamade! Hamad Međedović najbolji je mladi teniser nove generacije pošto je pobedom u finalu ATP Next Gen turnira u Džedi nad Arturom Fisom, ostvario svoj najveći uspeh u karijeri do sada - 3:2 (3:4, 4:1, 4:2, 4:3, 4:1).

Pobedom nad Arturom Fisom u finalu, naš Hamad Međedović postao je najbolji mladi teniser na planeti za 2023. godinu, ali ovaj turnir donosi nove bodove za ATP listu, jer je Međedović odigrao fenomenalno, na nivou na kojem bi mu pozavideli i mnogi stariji vršnjaci. Ali, dobiće bogate nagrade.

Samo pobedom u finalu Hamadu pripada 153.000 dolara, a pošto je uspeo da osvoji ovaj turnir bez poraza sleduje mu posebna nagrada. Iz nagradnog fonda pripada mu 514.000 dolara jer je na svom putu upisao sve tri pobede u grupi, trijumf nad Dominikom Strikerom u polufinalu i sada nad Arturom Fisom u finalu, koji je trenuntno na 37. mestu na ATP listi.

Međedović je 20-godinjak rođen u Novom Pazaru, koji je prvu pobedu na ATP turu zabeležio u Dejvis kupu pobedivši Viktora Durasovića u meču protiv Norveške i trijumfu od 4:0.

U martu 2023. godine, Međedović je osvojio svoju drugu titulu na čelendžerima na Kiškut openu nakon što je u finalu pobedio Nina Serdarušića.

Hamad je trenutno 110. na svetu, u finišu sezone je imao slabije rezultate, tako da će ovaj turnir u Džedi biti odlična uvertira i zamajac za nastupajuće obaveze u 2024. godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading