AKO "PADNETE" U SPAVAĆOJ SOBI OVO ĆE VAS SIGURNO PODIĆI: Ne košta, nije LEK i stručnjaci tvde da PROVERENO DELUJE

Autor:

Lifestyle

06.12.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će rasplamsati intimne odnose.

AKO "PADNETE" U SPAVAĆOJ SOBI OVO ĆE VAS SIGURNO PODIĆI: Ne košta, nije LEK i stručnjaci tvde da PROVERENO DELUJE

Foto: Shutterstock

Veličina penisa

Borba s erektilnom disfunkcijom je teška, jer bezbroj muškaraca poseže za lekovima na recept za malu pomoć u spavaćoj sobi. Ali prema novom istraživanju objavljenom u Journal of Sexual Medicine, postoji još nešto što biste trebali da isprobate pre nego što posegnete za lekovima. 

Za ovu studiju, istraživači su želeli da znate hoće li aerobna vežba poboljšati erektilnu disfunkciju (ED), s obzirom na to da je stanje često povezano sa srčanim problemima, upalom i suženim arterijama. Aerobna vežba može pomoći kod sva tri stanja, pa su istraživači mislili da bi mogla pomoći i kod erektilne disfunkcije.

Kako bi to otkrili, prikupili su podatke iz 11 različitih studija, posmatrajući koji su oblici lečenja delovali - bilo da se radi o vežbi ili lekovima.

Naravno, aerobna vežba bila je gotovo jednako efikasna kao i lekovi na recept, a da ne spominjemo da je besplatna, dostupna, a jedina posledica je poboljšanje zdravlja!

Foto: Shuttestock

Kako aerobne vežbe utiču na erektilnu disfunkciju

Konkretnije, učesnici studije koji su iskusili poboljšanu erektilnu disfunkciju u poređenju s kontrolnom grupom izvodili su 30 do 60 minuta aerobne vežbe (tj. hodanje, vožnja bicikla, trčanje, plivanje) tri do pet puta nedeljno, piše "mbg relationships".

Ako imate erektilnu diksfunkciju, ova otkrića mogu biti dobra vest! Ne samo da je aerobna vežba laka, već se ne morate brinuti ni o kakvim nuspojavama koje biste mogli dobiti sa lekom na recept. 

Kao što su autori studije zaključili, "oni koji pružaju zdravstvene usluge trebali bi da razmotre preporuku redovne aerobne vežbe kao niskorizične nefarmakološke terapije za muškarce koji imaju poteškoća s erekcijom."

Bez obzira na to da li počinjete da trčite, da li šetate ili plivate, prednosti aerobne vežbe su neuporedive. Ne samo da je odlična za zdravlje srca i opštu dobrobit, već bi mogla da poboljša i vaš se*sualni život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading