RIJAD POSTAJE NOVI SVETSKI TENISKI CENTAR: Masters uoči Australijan opena uskoro u kalendaru?

Autor:

Sport

10.11.2023

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta će reći teniseri?

RIJAD POSTAJE NOVI SVETSKI TENISKI CENTAR: Masters uoči Australijan opena uskoro u kalendaru?

Foto: Tanjug/AP

Rijad će uskoro postati domaćin novog masters turnira, što će predstavljati još jedan veliki korak u razvoju sportske scene u Saudijskoj Arabiji. Nakon što su letos privukli pažnju fudbalskog sveta, bogati šeici sada su okrenuti ka tenisu. Prema informacijama koje prenosi britanski list "The Times", ATP je započeo pregovore sa vlastima u Rijadu oko organizovanja novog teniskog turnira koji bi se igrao nedelju dana pre Australijan opena.

Ova vest je izazvala veliku pažnju među ljubiteljima tenisa, ali i među samim igračima. Sa jedne strane, ovo bi mogao da bude novi izazov za najbolje tenisere današnjice, ali sa druge strane, postavlja se pitanje da li će oni biti spremni da putuju na drugi kraj sveta samo nedelju dana pre prvog Grend slem turnira sezone. Rijad se nalazi 12.000 kilometara udaljen od Melburna, što znači da bi igrači morali da pređu osam vremenskih zona samo da bi stigli do Australije. Ovo bi moglo da predstavlja veliki napor za njihova tela, posebno na početku sezone.

Ipak, čini se da su saudijski šeici spremni da investiraju velike sume novca u ovaj projekat. Prema nezvaničnim informacijama, u organizaciju turnira biće uloženo nekoliko stotina miliona dolara. Plan je da turnir počne sa radom u januaru 2025. godine, a održavaće se u muškoj i ženskoj konkurenciji. Takođe, postoji i mogućnost da Rijad bude domaćin i Završnog masters turnira, koji bi se preselio iz Torina.

Ukoliko dođe do realizacije ovog projekta, Rijad će postati novi svetski teniski centar, što bi predstavljalo ogroman iskorak za ovu zemlju. Osim toga, ova vest predstavlja još jedan dokaz da se Saudijska Arabija sve više okreće ka sportu i postaje važan faktor na svetskoj sportskoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading