OGROMNA ŠTETA: Kecmanović pao nakon DRAME!

Autor:

Sport

07.11.2023

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedostajalo je Miši i sreće.

OGROMNA ŠTETA: Kecmanović pao nakon DRAME!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Miomir Kecmanović  poražen je u dramatičnom meču od Roberta Bautiste Aguta na startu turnira u Sofiji.

Španac je slavio u tri seta, sva tri rešena u taj-brejku, rezultatom 7:6 (9), 6:7 (2), 7:6 (5). Ovaj meč trajao je čak tri sata i 16 minuta, a publika je imala priliku da uživa u izuzetno izjednačenom duelu.


Koliko je meč bio uzbudljiv i neizvestan, najbolje govori činjenica da ni jedan set nije odlučen u regularnom toku igre.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

 

Oba tenisera su bila veoma izjednačena, a sva tri seta su rešena u taj-brejku. U prvom setu nije bilo prilika za brejk, iako je Bautista Agut imao čak pet šansi. Međutim, Miomir je uspeo da se odbrani i u 13. gemu izbori priliku da servira za set. Međutim, španski veteran je bio veoma odlučan i iskoristio drugu set loptu za vođstvo.

U drugom setu je Bautista Agut prvi uspeo da napravi brejk, ali je Kecmanović uspeo da se vrati i izjednači na 5:5. U taj-brejku je srpski teniser odigrao fenomenalno i prepustio rivalu samo dva poena, čime je izjednačio rezultat u setovima.

Odlučujući deo meča je obeležila velika borba i po dva brejka na obe strane. Međutim, ključni trenutak desio se pri rezultatu 5:4 za Bautistu Aguta u taj-brejku. Španac je uspeo da oduzme servis Kecmanoviću i tako završi meč u svoju korist.

Bautista Agut će u drugom kolu igrati protiv Mađara Fabijana Marošana, dok će Kecmanović morati da se okrene narednim turnirima i pokuša da se vrati u formu koja ga je krasila na početku sezone.

Za srpskog tenisera ovo je svakako razočaravajući rezultat, ali važno je istaći da je odigrao veoma dobar meč protiv iskusnog protivnika. Međutim, nedostajalo mu je malo sreće i koncentracije u ključnim trenucima meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading