LOŠE VESTI STIŽU IZ PARIZA: Srpski teniser NEĆE UČESTVOVATI na mastersu u francuskoj prestonici!

Autor:

Sport

29.10.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac je bio nepremostiva prepreka.

LOŠE VESTI STIŽU IZ PARIZA: Srpski teniser NEĆE UČESTVOVATI na mastersu u francuskoj prestonici!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Dušan Lajović

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u glavni žreb mastersa u Parizu, pošto je danas u drugom, poslednjem kolu kvalifikacija poražen od Amerikanca Markosa Đirone 7:5, 5:7, 7:6 (7:4).

Meč je trajao dva sata i 21 minut. Lajović je 53. teniser sveta, dok je Điron 57. na ATP listi. Rival američkom teniseru u glavnom žrebu biće poznat do kraja dana po završetku kvalifikacija.

U prvom setu igralo se gem za gem, a Amerikanac je napravio brejk u 12. gemu i ovaj deo meča je dobio 7:5. Slična igra viđena je i u drugom setu. Lajović je stigao do brejka u 11. gemu i poveo 6:5, a onda je na svoj servis dobio drugi set rezultatom 7:5. Điron je poveo 3:0 u trećem setu, a onda je pri vođstvu od 5:4 servirao za pobedu. Lajović je uspeo da napravi brejk i izjednači na 5:5, a pobednik meča je odlučen u taj-brejku, koji je pripao američkom teniseru rezultatom 7:4.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušana Lajovića neće biti u glavnom žrebu

 

U glavnom žrebu nalaze se trojica srpskih tenisera Novak Đoković, Laslo Đere i Miomir Kecmanović. Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati sa pobednikom meča između Kecmanovića i Argentinca Tomasa Martina Ečeverija. Đere će se u prvom kolu susreti sa francuskim teniserom Lukom vam Ešom.

Masters u Parizu traje do petog novembra, a igra se za nagradni fond od 5.779.335 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading