U OKTOBRU LETO, ALI ONO ŠTO SLEDI SU SUMANUTE TEMPERATURE! Evo kada nam dolazi pogoršanje vremena

Autor:

Vesti

29.10.2023

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ciklon sa zapada Evrope donosi pad vazdušnog pritiska i povećanje oblačnosti.

U OKTOBRU LETO, ALI ONO ŠTO SLEDI SU SUMANUTE TEMPERATURE! Evo kada nam dolazi pogoršanje vremena

Foto: Shutterstock

Srbija se nalazi na kraju oktobra, a trenutni vremenski uslovi su gotovo letnji. No, prognoza sugeriše da se uskoro sprema promena vremena.

Današnji dan je obeležen nestabilnim vremenom, kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Međutim, sutrašnji dan donosi sasvim drugačiju sliku - sunčano i veoma toplo vreme za ovo doba godine.

Temperature su danas dostigle letnjih 25°C u gradovima poput Beograda, Novog Sada i Zaječara, dok se i na planinama kao što su Zlatibor, Sjenica i Kopaonik temperature kreću iznad proseka.

Iako se za ponedeljak najavljuje slično vreme - sunčano i toplo, jutra će biti sveža sa maglom u dolinama i kotlinama.

Treba napomenuti da su današnje temperature značajno iznad proseka, budući da se prosečne maksimalne temperature za kraj oktobra kreću od 13 do 17°C. Ovaj topli talas je rezultat uticaja povišenog vazdušnog pritiska i toplog vazduha koji dolazi sa juga i Mediterana.

Međutim, sredinom sledeće nedelje, dolazi do promene situacije. Ciklon sa zapada Evrope donosi pad vazdušnog pritiska i povećanje oblačnosti. Očekuje se da hladni front donese jak vetar i pljuskove sa grmljavinom. Mada će biti promenljivo vreme, ne očekuje se značajno zahlađenje.

Sreda će doneti stabilizaciju vremena sa sunčanim intervalima i nešto svežijim danom. Ipak, veče i noć će dovesti do naoblačenja sa kišom na jugu Srbije.

U četvrtak, veći deo zemlje će ponovo biti obasjan suncem, uz temperaturu od oko 20°C. Na jugu i istoku zemlje, mogući su kiša i više oblačnosti.

Konačno, treba istaći da će vremenski uslovi ostati neobično topli za početak novembra, sa temperaturama iznad proseka za ovaj period. Promenljivo vreme i česte promene u atmosferskim uslovima će obeležiti naredne dane, ali trenutno se ne očekuje značajan jesenji hladni talas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading