TRADICIJA IM NE IDE U PRILOG: Crvena zvezda Meridianbet tri godine nije savladala Partizan na njegovom parketu u regionalnom takmičenju!

Autor:

Sport

29.10.2023

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicija je da se poštuje, ali i da se ruši.

TRADICIJA IM NE IDE U PRILOG: Crvena zvezda Meridianbet tri godine nije savladala Partizan na njegovom parketu u regionalnom takmičenju!

Foto: Starsport

Samo četiri dana nakon evroligaškog derbija koji je pripao košarkašima Partizana rezultatom 88:86, večiti rivali će odmeriti snage i u okviru regionalnog takmičenja.

Kao i svaki duel Partizana i Crvene zvezde Meridianbet i ovaj je od izuzetnog značaja, ali se to posebno odnosi na sastav trenera Željka Obradovića koji je u prethodnoj takmičarskoj rundi doživeo poraz od Mege i eventualnim novim neupshom, znatno bi se udaljio od liderske pozicije i prvog mesta pred plej-of.

Međutim, crno-beli iza sebe imaju i trediciju s obzirom da su u svoju korist rešili sedam poslednjih mečeva u Admiral Bet ABA ligi u kojima su bili domaćini.

Crvena zvezda Meridianbet slast pobede u večitom derbiju, na protivničkom parketu, poslednji put je osetila 23. novembra 2020. godine kada su u okviru osme runde regionanog takmičenja slavili u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica" rezultatom 86:85.

Crveno-bele je na tom susretu sa klupe predvodio Saša Obradović, a najzapaženiji u ekipi bili su Džordan Lojd sa 18 i košarkaš koji je godinu dana ranije nosio opremu crno-belih boja Kori Volden sa 16 poena.

Foto: Starsport

Sašo Filipovski je poslednji trener Partizana koji je doživeo poraz na domaćem parketu

 

Sa druge strane Rašan Tomas je ubacio 19 poena za ekipu na čijoj je klupi sedeo slovenački stručnjak makedonskog porekla Sašo Filipovski.

Ostaje da se vidi da li će predstojeći duel dve ekipe predstavljati nastavak tradicije, ili će ona biti srušena. Odgovor na ovo pitanje saznaćemo u ponedeljak 30. oktobra oko 22 časa.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading