REKONSTRUISAN PUT IZMEĐU BAČKE TOPOLE I BAČKOG SOKOLCA! Vesić: Nastavljamo sa obnovom lokalnih puteva

Autor:

Vesti

07.11.2023

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi na rekonstrukciji puta između Bačke Topole i Bačkog Sokolca su završeni, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kaže da taj put sada izgleda odlično i najavljuje nove investicije u ovom kraju Srbije, kada je reč o putnoj infrastrukturi.

REKONSTRUISAN PUT IZMEĐU BAČKE TOPOLE I BAČKOG SOKOLCA! Vesić: Nastavljamo sa obnovom lokalnih puteva

Foto: MGSI Predrag Mitić

Vesić je izrazio zadovoljstvo zbog završetka radova i podsetio da je, kada je postao ministar, jedan od problema u ovom kraju bio upravo put između Bačke Topole i Bačkog Sokolca koji je, dodao je, bio u veoma lošem stanju.

Naveo je da je, osim toga, rađen put između Feketića i Lovćenca i da je sa somborske strane završen put od Kljajićeva do Telečke, te najavio da će se sledeće godine raditi put od Telečke do Bačkog Sokolca, koji je takođe u lošem stanju.

 

Radili smo put od Bajmoka do naselja Aleksa Šantić i sada je ceo put između Sombora i Subotice u dobrom stanju, a radićemo prema Bajmoku od Bačkog Sokolca oko 4, 5 kilometara puta koji nije u najboljem stanju, kao što ćemo sledeće godine raditi i sam put od Malog Iđoša prema Bačkoj Topoli tako da ćemo u ovom kraju zaista veći deo važnih puteva potpuno rekonstruisati”, rekao je Vesić.

Foto: MGSI Predrag Mitić

Goran Vesić

 

On je najavio da će sledeće godine biti izmenjen zakon i da će biti postavljene kamere, te da će meriti osovinsko opterećenje asfalta za puteve prvog B reda.

To će između ostalog biti i na ovakvim putevima. Kada prolaze kamioni, kao što je slučaj na ovom putu, merićemo osovinsko opterećenje u asfaltu i na taj način znati da li su pretovareni ili ne. Oni koji su pretovareni plaćaće za to kazne kako bi na taj način zaštitili puteve koje uradimo”, rekao je Vesić.

Foto: MGSI Predrag Mitić

Goran Vesić

 

Osim toga, podsetio je da se radi brza pruga između Subotice i Novog Sada i dodao da će se već sledeće godine krenuti u rekonstrukciju pruge od Pančeva do Subotice koja prolazi kroz čitav Banat.

Krenućemo u rekonstrukciju pruga Sombor-Vrbas i Sombor- Subotica. To su pruge kojima se neće voziti 200 kilometara na sat, ali će se voziti 120 kilometara na sat što je sada, s obzirom na stanje tih pruga, potpuno neverovatno”, rekao je Vesić.

Kao najvažnije za ovaj kraj Srbije istakao je da će u narednih mesec dana početi izgradnja brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine” koja će povezivati Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas,  Srbobran, Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju.

Foto: MGSI Predrag Mitić

Goran Vesić

 

Na taj način pokazujemo koliko nam je taj deo Srbije važan i koliko ulažemo u saobraćajno povezivanje severa naše zemlje”, dodao je Vesić.

Predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić je rekao da je jedan od puteva na teritoriji te opštine koji je bio u najlošijem stanju upravo put između Bačke Topole i Bačkog Sokolca koji je važan jer, dodao je, pokriva sedam sela.

Zato je rekonstrukcija ovog puta od velikog značaja”, rekao je Srdić i izrazio zadovoljstvo što je ministar Vesić najavio da će se i ubuduće nastaviti sa rekonstrukcijom puteva što će, dodao je, doprineti razvoju Bačke Topole i da ona bude primamljiva novim investitorima.

Foto: MGSI Predrag Mitić

Goran Vesić

 

Predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić rekao je da je put između Bačke Topole i Bačkog Sokolca bio jedan od najlošijih, a pokriva sedam sela u toj opštini.

"Upravo zbog toga je važno što je ovaj put obnovljen, ali i što ćr se nastaviti obnova lokalnih puteva", rekao je Srdić i zahvalio ministru Vesiću na angažovanju, jer svaki novi put znači i veću šansu za dolazak investitora, i ostanak ljudi u Bačkoj Topoli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading