DVE MEDICINSKE SESTRE SREĆNE DOBITNICE STANOVA U NAGRADNOJ IGRI "UZMI RAČUN I POBEDI": Kupila sam 4 bananice za siromašne i dobila sam stan

Autor: RTS

Vesti

10.11.2023

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve medicinske sestre iz Leskovca i Inđije postale su srećne dobitnice nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", koju je organizovala Vlada Srbije.

DVE MEDICINSKE SESTRE SREĆNE DOBITNICE STANOVA U NAGRADNOJ IGRI "UZMI RAČUN I POBEDI": Kupila sam 4 bananice za siromašne i dobila sam stan

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 Branka Avramović iz Leskovca postala je vlasnica dvosobnog stana u naselju "Zemunske kapije", dok je Biljana Jovanović iz Inđije dobila trosobni stan u novobeogradskom Bloku 63. Obe sestre su danas potpisale ugovore o vlasništvu svojih stanova u Vladi.

Branka je rekla da je sve zasluge za skeniranje i slanje računa preko njenog telefona pripadaju njenom sinu, dok je Biljana priznala da je dobitni račun od 27 dinara potvrdio da se dobro dobrim vraća. Ona je objasnila da je kupila nešto u prodavnici i videla krem bananice za decu od kolege koji su u teškoj materijalnoj situaciji, te je odlučila da im kupi četiri krem bananice po 6,99 dinara. Kako je rekla, bila je srećna kada je dobila stan, ali je bila još srećnija kada je videla da može da obraduje decu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 


U ovom izvlačenju, Branka je dobila veći stan od Biljane, iako je njen račun bio manje vrednosti. Ona je objasnila da je na birou za penzionisanje i da je njen sin sa porodicom skenirao i poslao oko 2.300 računa, a da su joj i ostali članovi porodice pomagali.

Poreska uprava i policija su u ovom izvlačenju otkrili i pokušaj prevare. Naime, uhapšen je mladić koji je modifikovao račune u nameri da poveća svoje šanse za dobitak. Ministar finansija Siniša Mali istakao je da su sistemi e-Fiskalizacije potpuno zaštićeni i da su sposobni da prepoznaju bilo kakve zloupotrebe. On je dodao da ovaj primer treba da bude upozorenje svima koji pokušaju da zloupotrebe ovu nagradnu igru i da se svi zajedno izbore sa sivom ekonomijom.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 


U finalnom izvlačenju glavna nagrada je četvorosoban stan, a pored toga biće dodeljen i jedan trosoban stan, oba u novobeogradskom Bloku 63.

U toku ove godine, kroz nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", podeljeno je ukupno 16 stanova, a učesnici su imali priliku da osvoje i brojne druge vredne nagrade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading