VELIKA ODLUKA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Umešao se i Karlos Alkaraz! Cilj im je ISTI! (VIDEO)

Autor:

Sport

19.10.2023

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta

VELIKA ODLUKA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Umešao se i Karlos Alkaraz! Cilj im je ISTI! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Ministar u vladi Saudijske Arabije Turki Abdul Muhsen Alalšik objavio je informaciju da će krajem godine na Tenis kupu u ovoj državi učestvovati Novak Đoković i Karlos Alkaraz.

Saudijci će organizovati i turnir u ženskoj konkurenciji, a pozvane su Ons Žaber iz Tunisa i Beloruskinja Arina Sabalenka.

Turnir u Rijadu bi trebao da se održi 26. i 27. decembra.

U oči upada podatak neobičnog termina. Novak će do kraja sezone igrati na mastersu u Parizu i na završnom turniru u Torinu, a zatim ga očekuje Dejvis kup. Činjenica je da neće imati mnogo odmora do turnira u Rijadu, a pogotovo ne da se pripremi za Australijan open koji je prvi grend slem u januaru.

Srbin i Španac vode veliku bitku za prvo mesto na ATP listi na kraju godine. Na najnovijem rangiranju u ponedeljak Đoković će imati 11.045 bodova, a Alkaraz 2.420 bodova manje, odnosno 8.625.

Njih dvojica će do kraja sezone najverovatnije učestvovati zajedno na dva turnira, u pitanju su masters u Parizu i Završni turnir u Torinu.

Masters u Parizu se igra od 30. oktobra do 5. novembra i donosi 1.000 bodova. Đoković brani finale u prestonici Francuske, gde je poražen od Danca Holgera Runea. Srpski as brani i titulu u Torinu, gde je lani savladao Kaspera Ruda iz Norveške.

Prema tome, Srbin, dakle, brani 2.100 poena, 600 iz Francuske i 1.500 iz Italije, dok nasuprot tome Alkaraz brani samo 180 bodova iz Pariza.

Iako brani daleko veći broj poena, Novak Đoković drži praktično sve u svojim rukama. Ako ponovi rezultat iz 2022. na dva predstojeća turnira, onda će do kraja godine sačuvati prvo mesto.

Takav epilog može da promeni samo opcija da Karlos Alkaraz prijavi još neki turnir do kraja godine, gde bi mogao da osvoji dodatne poene, ali za sada Španac to nije učinio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading