KALKULACIJE SU JASNE! Evo šta je POTREBNO Novaku da ZAVRŠI godinu ispred Alkaraza!

Autor:

Sport

11.10.2023

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser na najboljem putu da to i ostvari.

KALKULACIJE SU JASNE! Evo šta je POTREBNO Novaku da ZAVRŠI godinu ispred Alkaraza!

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

Senzacionalna eliminacija Karlosa Alkaraza u osmini finala turnira u Šangaju i samo 90 osvojenih bodova u Kini, po svoj prilici će odlučiti borbu za prvo mesto ATP liste na kraju kalendarske godine.

Bugarin Grigor Dimitrov je posle preokreta rezultatom 2:1 izbacio momka iz Mursije i napravio "medveđu uslugu" Novaku Đokoviću, koji je i ovako imao sve u svojim rukama. Samo će sada posao biti daleko lakši.

Nole će od ponedeljka biti "kraći" za 500 bodova na ATP listi i imaće ih ukupno 11.045, dok je Karlitos na učinku od 8805, pošto je dakle od mogućih 910 dodatnih bodova osvojio već pomenutih 90 poena.

Preciznije, razlika iznosi 2240 bodova i ona se u ovom momentu čini sasvim dovoljnom, ali matematički gledano borba još uvek nije završena.

Do kraja sezone, Đoković brani veliki bodovni saldo od 2100 poena, pošto je prošle takmičarske godine poražen u finalu Mastersa u Parizu i osvojio završni turnir u Torinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Sa druge strane Alkaraz brani samo 360 bodova osvojenih na turnirima u Bazelu i Parizu, dok na završnom Mastersu nije ni nastupao, pa će samo biti na dobitku dokle god da stigne.

U prevodu to znači da bi do kraja sezone Novak potencijalno mogao da osvoji 400 novih bodova ukoliko bi odbranio pehar iz Italije i otišao korak više u Francuskoj, dok je Karlosu na raspolaganju 2640 novih bodova. To znači da bi srpski as ukoliko ponovi iste rezultate definitivno bio prvi na kraju godine!

Ujedno, Alkaraz potencijalno ima šansu da osvoji i dodatne bodove ukoliko učestvovao u Tokiju na početku sledeće nedelje ili na nekom od turnira između Pariza i Torina, ali se Španac nije prijavljivao za ove ATP turnire.

Ako bi "Karlitos" došao do svog maksimalnog učinka, Novak bi u tom slučaju izgubio određeni broj bodova i to bi bilo dovoljno da se svrgne sa prestola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading