NOVAKU UGROŽENO PRVO MESTO: Alkaraz se MUČI, ali POBEĐUJE!

Autor:

Sport

09.10.2023

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napada mladi Španac prvo mesto ATP liste.

NOVAKU UGROŽENO PRVO MESTO: Alkaraz se MUČI, ali POBEĐUJE!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Španac Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala Mastersa u Šangaju posle pobede nad Britancem Danijelom Evansom rezultatom 7:6,6:4.

U prethodna tri susreta ova tenisera, sva tri je pobedio mladić iz Mursije, ali je danas imao dosta problema sa raspoloženim Evansom.

Britanac prvi dolazi do brejka u prvom setu u četvrtom gemu. Peti gem je trajao čak 19 minuta, a Alkaraz ne uspeva da vrati brejk i tako izjednači rezultat.

 

 

Ono što nije par minuta ranije, polazi mu za rukom u osmom gemu, nakon deset propuštenih šansi, konačno uspeva da oduzme servis rivalu i tako poravnava rezultat.

Na kraju taj brejk odlučuje prvi set, a tu je drugi teniser imao više koncentracije, a viđena je potpuna dominacija za prednost u setovima, uz samo jedan izgubljen poen.

Drugi set, al slična priča. Evans nastavlja sa odličnom igrom i prvi pravi brejk.

Karlitos momentalo vraća i oduzima servis svom rivalu.

Na kraju uz dosta muke, prelomni trenutak meča dešava se u 10. gemu drugog seta, Karlos oduzima servis svom rivalu i na taj način pobeđuje meč.

U narednom kolu, drugi teniser sveta će snage odmeriti protiv Grigora Dimitrova.

Glavni cilj Karlosa Alkaraza je da do kraja sezone preuzme prvo mesto na ATP listi, a izvesno je da će se to dogoditi jer je Nole odlučio da propusti kompletnu turneju u Kini i da se posveti igranju u Dejvis kupu, gde sa reprezentacijom Srbije cilja napad na novu "salataru"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Vuk07

09.10.2023 20:30

Katastrofa svetskoh razmera Novaku ugroženo prvo mesto. Kako je to moguće ne igra a vi mislite da bude uvek broj jedan.