PLATA BOLI GLAVA: Evo koliko Novak Đoković plaća Gorana Ivaniševića

Autor:

Sport

19.10.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvat prima fiksnu platu, ali i bonuse u zavisnosti od rezultata.

PLATA BOLI GLAVA: Evo koliko Novak Đoković plaća Gorana Ivaniševića

Foto: Tanjug/AP

Ivanišević i Đoković

Novak Đoković najbolji je teniser sveta, a deo zasluga za to pripada i njegovom treneru Goranu Ivaniševiću. Hrvatski stručnjak je ovih dana u žiži javnosti zbog suđenja sa bivšom suprugom Tatjanom Dragović, pa iz dana u dan iskaču detalji iz njegovog privatnog života.

Sada su hrvatski mediji obelodanili koliko Nole plaća trenera sa kojim radi od 2019. godine. Plata Gorana Ivaniševića je od šest do deset hiljada evra nedeljno, odnosno između 300.000 i 500.000 evra godišnje, objavio je hrvatski Nacional. Međutim, tu nisu zaračunati bonusi, koji zavise od rezultata i osvajanja titula na grend slemovima, mastersima i ostalim turnirima.

 

 

Navodno, Ivanišević i Đoković imaju dogovor da rade na procente, odnosno hrvatskom treneru pripada oko 10 odsto od ukupne nagrade koju Srbin dobije na turniru. Primera radi, Nole je u 2023. samo od turnira inkasirao 10,5 miliona dolara, pa je tom računicom Goranu pripao milion. Zbog toga su navijači na društvenim mrežama počeli da se šale, tako da je jedan od njih čak duhovito napisao da bi "za taj novac takođe dao Đokoviću da ga Ivanišević vređa do mile volje", jer je Hrvat često na udaru izliva besa našeg asa.

- Srećan sam što treniram genija, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista uopšte. Nesrećno je da se samo pobede računaju. Finale nije dovoljno, to je kao da niste ni došli na turnir. Lakše mi je jer smo iz istog regiona i razumem mnogo stvari koje radi i unapred sam spreman za njih. I ja sam isto radio, ali sad kao trener moram da budem smireniji i staloženiji - rekao je Ivanišević ovih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading