NOVAK JE ČUDOVIŠTE: Na ove reči niko ne može da ostane imun - slavni Australijanac uzdrmao teniski svet!

Autor:

Sport

14.10.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji teniser nema dilemu.

NOVAK JE ČUDOVIŠTE: Na ove reči niko ne može da ostane imun - slavni Australijanac uzdrmao teniski svet!

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji australijski teniser Vali Masur izneo je svoj stav o najvažnijem pitanju svetskog tenisa: "Ko je najbolji izdanak ovog sporta u njegovoj istoriji?"

- Gadi mi se da predviđam bilo šta protiv Novaka Đokovića. Zamalo je osvojio kalendarski Slem. Da je pobedio Karlosa Alkarasa na Vimbldonu, imao bi kalendarski Slem. Mislim da bi to bio izvanredan uspeh u njegovim godinama. Taj čovek je čudovište. Znamo da je i Rafa isto, kao i Rodžer, ali Novak je neverovatan u svojoj pedantnosti.

Australijanac je u svakom pogledu oduševljen najboljim svetskim teniserom:

- Čini se da apsolutno zna kako da se organizuje kroz dve nedelje da bi bio potpuno spreman kada je to najvažnije - u polufinalu i finalu Grend slemova. Radi to i tokom cele godine. On zna kako da upravlja svojim rasporedom, kada ide na Slemove, kako da upravlja svojim telom, svojim očekivanjima... Neverovatan je.

 

 

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentcije Australije osvrnuo se i na finale US opena:

- Ono što me je prosto oduševilo protiv Medvedeva u tom finalu, mislim da je došao do mreže 44 puta. Igrao je servis-volej oko 35 puta sa uspešnošću od oko 90 odsto. Igrao je na mreži poput Pata Raftera i Stefana Edberga zajedno - zaključio je Masur.

Za one koji ne znaju da podsetimo, Vali Masur je nekadašnji australijski teniser koji se profesionalnim tenisom bavio od 1982. do 1995. godine. Najbolje ostvarenje na ATP listi bilo je 15. mesto i to 11. oktobra 1993. godine.

Kada je reč o grend slem turnirima dva puta je stizao do polufinala i to 1987. godine na Australian openu i šest godina kasnije na US openu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading