SRBIJA I AZERBEJDŽAN DOSTIGLE NIVO STRATEŠKOG PARTNERSTVA! Ambasador Hasijev: Naša privredna saradnja se razvija i ima veliki potencijal

Autor:

Vesti

14.10.2023

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom poslednjih nekoliko dana privreda Srbije beleži rast, uprkos negativnim kretanjima svetske ekonomije - rekao je ambasador Hasijev.

SRBIJA I AZERBEJDŽAN DOSTIGLE NIVO STRATEŠKOG PARTNERSTVA! Ambasador Hasijev: Naša privredna saradnja se razvija i ima veliki potencijal

Foto: shutterstock

Prijateljski odnosi Srbije i Azerbejdžana uspešno se razvijaju i dostigli su nivo strateškog partnerstva, poručio je danas na ceremoniji otvaranja auto-puta Ruma - Šabac ambasador Azerbejdžana Kamil Hasijev.

On je istakao da je ponosan što kompanije iz Azerbejdžana, kao sto je AzVirt doprinose uspešnom pokretanju privrede prijateljske Srbije.

- Naša privredna saradnja se takođe razvija i ima veliki potencijal čemu svedoči ovaj projekat. Tokom poslednjih nekoliko dana privreda Srbije beleži rast, uprkos negativnim kretanjima svetske ekonomije - rekao je ambasador Hasijev.

On je naglasio da je Srbija danas jedan od najbližih prijatelja i partnera Azerbejdžana i zahvalio predsedniku Vučiću što ga je pozvao na ceremoniju otvaranja auto-puta Ruma - Šabac, koji je, u saradnji sa domaćim podizvođačima, radila kompanija AzVirt,

- Ove čvrste veze prijateljstva između naše dve zemlje testirane su vremenom i čvrsto su zasnovane na međusobnom poštovanju normi i principa međunarodnog prava, uključujući i one koje se odnose na suverenitet i teritorijalni integritet - istakao je Hasijev.

On je podsetio da su podsticaj odnosima i partnerstvu dve zemlje dale poseta predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva Beogradu i poseta predsednika Vučića Bakuu krajem prošle godine.

- Naše strateško partnerstvo biće i dalje čvrsto i produbljeno - zaključio je ambasador Azerbejdžana u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (27)

Loading
Darko

14.10.2023 16:51

Srbija ima dosta partnera sa kojima je započela mnoge velike projekte.

Savo

14.10.2023 16:52

Partnerstvo sa što više prijateljskih zemalja je glavna smernica spoljne politike naše države.

Borivoje

14.10.2023 16:53

Srbija je spremna da sa svima saradjuje kako sa Istokom tako i sa Zapadom i u toj saradnji daje svoj maksimum sto pokazuje i primer na saradnji sa Azerbejdzanom.

Radica

14.10.2023 16:55

Srbija je pouzdan partner i zna da svoju saradnju podigne na najveci moguci nivo ukoliko za tako nesto ima sluha i druga strana.