SRBINU SE OTVARA PUT KA FINALU! Alkaraz ODUSTAJE?! Evo šta to ZNAČI za njega!

Autor:

Sport

12.10.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi Pazarac pravi sjajne rezultate u ovoj sezoni.

SRBINU SE OTVARA PUT KA FINALU! Alkaraz ODUSTAJE?! Evo šta to ZNAČI za njega!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Hamad Međedović

Srpski teniser Hamad Međedović se nalazi na pragu "NextGen" finala za igrače do 21 godine. Najperspektivniji igrač sa naših prostora je trenutno osmi u generalnom plasmanu, a na ovom takmičenju učestvuje sedmorica najbolje rangiranih, dok osmi takmičar dobija specijalnu pozivnicu.

Iako trenutni bilans pokazuje da je Novopazarac prvi ispod crte, to gotovo sigurno neće biti tako, jer mu na ruku idu odustajanja rivala! 

Naime, prvoplasirai tandem Karlos Alkaraz i Holger Rune vrlo izvesno neće igrati na ovom turniru, jer je njihov fokus na Završnom Mastersu u Torinu koji se igra odmah posle ovog takmičenja. Osim toga, lako bi moglo da se dogodi da odustane i Italijan Lorenco Museti koji je takođe već afirmisan igrač u "belom sportu", trenutno je 18. reket ATP liste, pa će put Međedoviću još više biti olakšan da stigne do finala "NextGen" turnira.

Foto: Starsport

Hamad Međedović

Hamad je na poslednjoj ATP listi napravio ogroman skok od čak 15 pozicija zahvaljujući polufinalu u Astani i sada je 105. teniser planete.

Što se "NextGen" liste tiče, ona izgleda ovako:          

1. Karlos Alkaraz (Španija, 20 godina) - 8.715 poena 
2. Holger Rune (Danska, 20) - 4.640 
3. Lorenco Museti (Italija, 21) - 1.925 
4. Ben Šelton (SAD, 21) - 1.735 
5. Artur Fils (Francuska, 19) - 1.020 
6. Luka Van Aše (Francuska, 19) - 816 
7. Dominik Štriker (Švajcarska, 21) - 669 
8. Hamad Međedović (Srbija, 20) - 593 
9. Aleks Mičelsen (SAD, 19) - 546 
10. Flavio Koboli (Italija, 21) - 497 
11. Artur Kazo (Francuska, 21) - 488 
12. Terens Atman (Francuska, 21) - 417

Takmičenje se održava od 28. novembra do 2. decembra u Džedi koja je od 2017. godine preuzela domaćinstvo od Milana. Učešće je značajno i zbog prestiža, jer je pobeda na njemu uglavnom bila garant kvaliteta i donosila je uspehe u najjačoj konkurenciji.         

Korejac Hjeon Čung je premijerne sezone u Italiji prvi stigao do titule i samo tri meseca kasnije dogurao do polufinala Australijan opena, budući da je na tom putu eliminisao i najboljeg ikada Novaka Đokovića.

Ipak, njegov dalji napredak sprečile su kasnije povrede, dok su sledeća tri pobednika bili Grk Stefanos Cicipas, Italijan Janik Siner i Španac Karlos Alkaraz, a pomenuti asovi su odavno među Top 10 na ATP listi. Poslednji je do trofeja stigao Amerikanac Brendon Nakašima, koji zauzima 122. mesto najboljih tenisera sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading